Jeli smo roštilj u bašti pod lipom, za vas koji živite ovde i nije neki doživljaj kao za mene koja nisam odavde. Vidim roštilj na jelovniku u svakom restoranu i vidim svuda na Adi, Košutnjaku na Avali ljudi se skupe i zapale roštilj vikendom ili u čast različitih dogadjaja.
Sveži paradajz sos: malo maslinovog ulja zagrejem ubacim luka i pazim da se ne peče da ne dobije boju, zatim dodam oljušteni paradajz, bosiljak i majčine dušice malo soli i na tihoj vatri kuvam kao klasičan paradajz sok i na kraju miksiram, ako nudite samo odraslima možete dodati i ljute paprike.
U ponudi je bio i harissa, recept možete naći kod šargarepa pirea kao i citrus sos kod losos pastrmke.
Preliv od krastavaca na sunce sa jogurtom i mileramom jednostavno dobijemo ako sastojke miksiramo.
A tutti frutti gril prilog spremićete ovako:
Sveže voće npr. šljivu, breskvu i krušku seckamo na kockice, stavimo u vatrostalnoj činiji dodamo i paradajz i ljutu papriku. Pospe se malo soya sosom, začini se cimetom, biberom, a nekoliko kocki žutog šećera bacim unutra i prelijem minimalno maslinovim uljem pre nego što stavim u vrucu rernu za cc. 10 minuta posle jos 10 minuta ostavim u iskjlučenoj reni pre serviranja.
Normalno bilo je i tri vrste domaćeg hleba sa ruzmarinom , sa semenkama i kao lepinje .
Нема коментара:
Постави коментар