Danas je moj sin dobio jedan buket cveća dok smo šetali na pijaci, usput smo kupili veliki buket bosiljka i za to možemo za ručak italjanski meni.
Nije se ovo prvi put desilo nama, to je fantastično kako na pijaci časte decu, mentalitet ovih ljudi ,
ljubav prema deci... ne verovatno. Na žalost na zapadu ovo već ne postoji, čuvajte molim vas dugo tradiciju to celi dan ostavlja prijatan osećaj!
.
brzi ručak za vikend
sveže ceđena cvekla,jabuka, sargarepa, pomorandža zameniće supu.
Ovo ne treba puno detaljisati samo centrifuga za voće i već možete puniti času sa zdravim pićem.
Prošlo je već nekoliko godina kada sam prvi put probala sok od cvekle u hotelu blizu Balatona, jako mi se sviđao, no to je bilo pakovanje na ćošku stola, od tog vremena često i na našoj tepezi je to piće.
špageti sa spanaćom i pesto-m
Za danas tri vrsta pesto: pesto classica , znači sa bosiljkom, sa rukkolom,i sa pecenom paprikom.
Špagete ja kuvam uvek" a la dente", to zaci da ne budu mekane kad su gotove, jos osim soli ne stavljam ništa u vodu ni ulja, ne ispiram ni hladnom-, ni toplom vodom kad su gotove, ne uplašim ih kao domaćice iz okoline Napoli sa časom hladne vode.
Kada spremam sa spanaćom,oprani list stavim zajedno sa testom u vrelu vodu i cc,7 -8 minuta treba kuvati.
Kako spremati domaći pesto ?
Za pesto tebo izmiksati bosiljak, parmezan, beli luk i badem sa maslinovom uljom. Bosiljak može znameniti i rukkola ,a kad pravim sa pečenom paprikom pesto, stavim i malo ljute papriku ,tamjan i ružmarin listiće .
Dezert:
varijacija: sladoled od čokolade i malina ,karamelizana breskva na kadaif krevetu
Za ovaj dessert ispečem kadaif testno u rerni do nek bude rumeno,rastopim šećer i tu umačem polovine ili četvrtine breskve,za tim se može servirati kugla sladoleda od čokolade, ja sam ovog puta imala i domaći sladoled od malina koji sam spremila na ovaj način; mixiranu malinu mešala sam sa jogurtom i medom i stavila sam u zamrzivač u činiju ,kad serviram oštrim nozom sečem na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар