Opet jedna od hladnih letnjih supa sa paradajzom , a ovaj put sam kombinovala sa lubenicom kiselkast ukus paradajza komenzujem sa slatkim lubenicama . Oljušteni paradajz , očišćenu lubenicu i listiće od bosiljaka miksiram. Tako jednostavno!
Za odrasle predložila bi malo ljute paprike , samo toliko da se oseti ljutkast ukus. Začinimo ,to znači dodamo malo soli i bibera, a na kockice seckane lubenice mozemo dodati unutra.Ja sam ovog puta i servirala sa vrućim tostom.
- 2 mala ili 1 veći paradajz po osobi
- 1 veće parče ljubenice
- bosiljak 4-5 listića
- so,
- biber
- ljuta papricica
- 2-3 tosta po osobi
Ramstek kockice, krckave slanime sa pire krompirom ili kuvanim krompirom sa bogato bačenim peršunom i domaći krastavac na suncu
Ramstek je tako dobar ako je već odmarao nekoliko sati u hladu ili u frižideru , još bolje ako ste ga uspeli staviti u pac . Pac može biti i suv , začinite meso biberom ,senfom i sa malo ulja , stavite ga u fridžider bilo u komadu ili već isečeno.
Prilikom spremanja kašiku ulja zagrejte u tiganj dodajte meso i tanko sečenu slaninu, pržite po želji ,kvalitetno juneće meso je veoma ukusno ako nije prepečeno , može biti krvavo ,medium ili dobro pečeno, ali slanina mora da bude dobro pečena !
Za prilog kuvajte krompir , jedan deo prokuvannog kropira odvojte i sipajte sitno seckan persun na njega , a od drugog dela pravite pire miksiran sa putterom ,mlekom i slatkom pavlakom. U pire dodajte malo muscat oraščića .
- 400 gr ramsteka
- 200 gr mesnate slanine
- 800 gr krompira
- peršun
- desert može biti sladoled
Нема коментара:
Постави коментар