10. 8. 2010.

Hladna supa od paradajza i ljubenice






Opet jedna od hladnih letnjih supa sa paradajzom , a ovaj put sam kombinovala  sa lubenicom  kiselkast  ukus paradajza komenzujem sa slatkim lubenicama . Oljušteni paradajz , očišćenu lubenicu i listiće od bosiljaka miksiram. Tako jednostavno!




Za odrasle predložila bi  malo ljute paprike  , samo toliko da se oseti ljutkast ukus. Začinimo ,to znači dodamo malo soli i bibera, a na kockice  seckane lubenice mozemo dodati unutra.Ja sam ovog puta i servirala sa vrućim  tostom.



                                                              
  • 2 mala ili 1 veći paradajz  po osobi
  • 1 veće parče  ljubenice
  • bosiljak  4-5 listića
  • so,
  • biber
  • ljuta papricica

  • 2-3 tosta  po osobi












Ramstek  kockice, krckave slanime sa pire krompirom ili kuvanim krompirom sa bogato bačenim  peršunom  i domaći krastavac na suncu




Ramstek  je tako dobar ako je već odmarao nekoliko sati  u hladu ili u frižideru  , još bolje ako ste ga uspeli staviti u pac . Pac može biti  i suv , začinite meso  biberom ,senfom  i sa malo ulja , stavite ga u fridžider bilo u  komadu ili  već isečeno.
Prilikom spremanja kašiku ulja zagrejte u tiganj dodajte meso i tanko sečenu slaninu, pržite po želji ,kvalitetno juneće meso je veoma ukusno ako nije  prepečeno , može biti krvavo ,medium ili dobro pečeno,  ali slanina mora da bude dobro pečena !
Za prilog kuvajte krompir , jedan deo prokuvannog kropira odvojte i sipajte  sitno seckan persun na njega , a od drugog dela pravite pire miksiran sa putterom ,mlekom  i slatkom pavlakom. U pire dodajte malo muscat oraščića .















  • 400 gr ramsteka
  • 200 gr  mesnate slanine
  •  800 gr krompira
  • peršun
  • desert može biti sladoled

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp