18. 8. 2010.

Hladna supa od breskvi sa jogurtom i meso na arapski način kompletan meni


Hladna supa od breskvi sa jogurtom


Po osobi jedna oljuštena breskva se miksira sa 2 dl jogurta i ništa više.
Kod serviranja šprickam malo lime-om i stavim  listiće od melisse (raste kod mene na  prozoru, ako vi nemata  može i bez toga)
















Meso na arapski način sa tikvicom i šafran pirinač  u društvu  svežeg paradajza i limuna



Po originalnom receptu treba biftek, ali ga ja često zamenim sa svinjskoim fileom , a ovaj put sam koristila pečenicu  i ramstek.
 Počnem prvo pržiti  pečenicu na kašici maslinovog ulja (u šniclama)  pohovanu u zabiberenom brašnu, na pola vremena dodam na isti nacin pripremljen ramstek, i kada je skoro gotovo  i na kolute sečene, isto  pohovane  u zabiberenom brašnu,  tikvice i mladi luk. Iscedim  jedan limun  dodam 1 dl vode , so  i pod poklopcem ostavim par minuta da tikvice budu  reš kad serviramo. Na tanjiru bogato pospem  belim biberom.

                                                                             

  • 400 g meso
  • 600 g tikvice
  • limun
  • 2-3 mladi luk
  • brašno,+ beli biber
  • so
  • voda

  • limun
  • paradajz

  • 250 gr pirinać
  • šafran







Pirinač se  sprema na klasičan  način kao uvek ali u vodu se odmah doda i  kafena kašika šafrana.




mokka

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp