Hladna supa od breskvi sa jogurtom
Po osobi jedna oljuštena breskva se miksira sa 2 dl jogurta i ništa više.
Kod serviranja šprickam malo lime-om i stavim listiće od melisse (raste kod mene na prozoru, ako vi nemata može i bez toga)
Meso na arapski način sa tikvicom i šafran pirinač u društvu svežeg paradajza i limuna
Po originalnom receptu treba biftek, ali ga ja često zamenim sa svinjskoim fileom , a ovaj put sam koristila pečenicu i ramstek.
Počnem prvo pržiti pečenicu na kašici maslinovog ulja (u šniclama) pohovanu u zabiberenom brašnu, na pola vremena dodam na isti nacin pripremljen ramstek, i kada je skoro gotovo i na kolute sečene, isto pohovane u zabiberenom brašnu, tikvice i mladi luk. Iscedim jedan limun dodam 1 dl vode , so i pod poklopcem ostavim par minuta da tikvice budu reš kad serviramo. Na tanjiru bogato pospem belim biberom.
- 400 g meso
- 600 g tikvice
- limun
- 2-3 mladi luk
- brašno,+ beli biber
- so
- voda
- limun
- paradajz
- 250 gr pirinać
- šafran
Pirinač se sprema na klasičan način kao uvek ali u vodu se odmah doda i kafena kašika šafrana.
mokka |
Нема коментара:
Постави коментар