Davno nismo imali ribu na meniju i svi smo jedva čekali danačnji dan.
Na tepezi je losos pistrang.
Mi svi volimo ribu ali baš ne podnosimo miris ribe u kući, zato u zadnjem periodu pečem ribu u kesi. Rešila sam problem dobijam ukusnu hranu i nemam neugodnih mirisa.Začiniti se može različito, ovog puta sam solila i u stomaku sam stavila samo peršuna.
Riba ide u kesu i u rerni se peče cc. 20 minuta posle isklučenja rerne još 10 minuta se ostvalja pre serviranja, taman dok pojedemo supu.
- Uzima se oko cc. 250 g ribe po osobi, treba jos peršun, so.
- 200 g tikvice
- 200 g patlidžana
- 200 g paprike
- kašika maslinovog ulja
- sveže bosiljak,peršun,majčina dušica
sos kod ribe je citrus sos,
potrošila sam- 4 pomorandže,
- 1 limun i 1/2 lima,
sok od tog voća prokuva se dok se ne smanji za 1/3,
dodati začine:
- cimet,
- koriander,
- đumbir.
Kad je gotovo miksirala sam i dodala još
- malo maslinovog ulja,
- meda
- i svežih listića nane .
ceo meni : gazpacho
losos pistrang u kesi pečen sa prženim povrćem
crostata (vocna torta sa kupinom)
Crostata
je čuvena italjanska voćna torta, brzo se sprema originalno se puni sa džem-om od višanja, ali može i od drugog voća. Sada je sezona kupina i pravila sam sa kupinom.Za testo :
- 160 g brasna
- 1 jaje
- 70 g puttera (hladan !)
- so
Brzo se umeša testo sa sastojcima, stavi se u okruglu formu za voćne torte 3/4 popunjen sa džem-om a ostatak testa se raširi i tanko seče da bi se dobila rešetka na vrhu.
Džem je normalno domaći, prošlo veče sam pravila od kg kupina i dodala sama 100 g šećera , pošto je ovo svež džem i zanala sam da ću odmah da ga trošim nisam koristila nikakve konzervanse !!
Нема коментара:
Постави коментар