Stigla je blitva direktno iz bašte moje svekrve,sveža ,mlada, i sto mi svi volimo , tortu od blitve odmah sam počela da spemam.100 gr puttera i jedno jaje treba izmešati, začinim sa muskat orahom i dodam 450 gr sitnog sira. Opranu blitvu varim samo sa vodom koja je ostala na listićima posle pranje ,to traje nekoliko minuta , čime se listovi opuštaju ,grubo seckam i dodajem u masu , jos kafenu kašiku soli ,150 gr brašna ,60 gr griza i u bacam u silikonsku formu u koju sam već stavila malo prezli.Premažem gustim sosom od brie ili camemberom i jogurtom. U srednje toploj rerni pečem cc ‚40-45 minuta.
Granita (ledena kaša)ovog puta nije slatki pratilac, no ledeno hladni!
Očisćen paradajz (treba nekoliko minuta staviti u vruću vodu ,zatim staviti u haldnu ,i sada lagano mozete skinuti kožu) u seckalicu sa nekoliko listova svezeg bosiljakom uvrtim,zatim stavim u zamrzivač minimun 30 minuta ,sa viljuškom promešam i ako teba vratim još malo , treba paziti da ne bude skroz ledeno !Po ovoj žegi je veoma prijatno videti to hlandno na tanjiru , ja nudim sa tim ko voli sa malo jlute paprike . Ove godine paprika je neverovatno ljuta zato bukvalnio samo malo.
Нема коментара:
Постави коментар