Pečene paprike su ,verovatno , naciononalno jelo u ovom kraju,i mi ih svi volimo,za mene je neobično kako miriše ponekad cela ulica kad se peku .Ja već godinama i spremam kao supu sa velikim uspehom. Avgust je prevruć tako ja opet predlažem haldnu supu. Pečenu papriku miksiram sa jogurtom,mileramom, dodam malo ljute paprike,peršun i belog luka, ponekad i malo belog vina zavisi od razploženja,supa je gotova ako su komponente uzete derektno iz frizidera i odmah se može servirati , u suprotnom treba dobro ohladiti.
|
pržena jaja sa tikvicama
knedle sa kajsijama
potrebo
- za testo
- 450 gr sitnog sira
- 1 jaje
- 100 gr puttera
- so
- 200gr brasna
- rendanog kore od limuna
- i
- 15-20 komada kajsija
- 15-20 komada kocka secera
- cimet
- prezla
- 50 gr puttera
Napravimo testo i ostavimo ,da odmara na hladnom mestu pola sata,zatim raširim i pravim cc.7x7 cm kvadrate u svkakom na sredinu stavim kajsiju , a na mesto izvađene koštice stavimo kocku sećera sa cimetom i pravimo male lopte, zatim u vrelu vodu prokuvamo.Usput sa puterom izpržim prezle i prokuvane knedle uvrtim u prezlama.Ponekad jedan deo prezla zamenin sa kokusom,bademom i meni se ova varianta vise sviđa. |
Нема коментара:
Постави коментар