Danas je glavna salata , skoro sam negde čitala ,da je salata glavna za one koji ne umeju da kuvaju ..možda ali mi je jako volimo , a sada kuhinja mi je puna svežeg povrća koje sam ovog vikenda ulovila na pijaci i u bašti kod babe i dede. Znači salata to je sada sigurno, a sad kao dugme za kaput , polako se iscrtava celi meni
hladna supa od dinje sa mentom i šunkom
salata " á la balkan " sa pečenicom u sosu od kaprija
Za supu je tempiranje bitno . Prvo skuvam čaj od nane i ohladim . Pre serviranja miksiram dinje, čaj od nane, listiće od nane, služim sa seckanom šunkom , sveže mlevenim biberom i lopticama od dinje.
potrebno :
- 1 kg dinje
- 8 dl čaja od nane
- 100 gr šunke
- biber
Za salatu paradajz,krastavac,paprika zuta,zelena.,crvena, slatka i ljuta ,masline, zelene salata ,origano,feta ,sirće sa estragonon ,maslinovo ulje.
Meso sečem po 2 prsta debljine posolim,a u sredini 3-4 cm isečem i tu ubacim 3-4-cm dugačku slaninu,tanko namažem tiganj sa maslinovim uljem i pržim na jakoj vatri meso, dok ne porumeni, okrenem na drugu stranu i ispržim. Smanjim vatru ,dodam milerama i kaprija. Pod poklopcem ostavim 10 minuta , zatim isključim šporet i još 10 minuta ostavim tako pre serviranja.
Cilj je pikantan kiselkast ukus , ako želite možete još dodati i malo limuna .
Po želji moze i se servirati sa testom .
- 600 g pečenice
- 100 g slanine
- 450 g milerama
- kašika maslinovog ulja
- kašika kaprija
domaći hleb sa krompirom i celerom |
Нема коментара:
Постави коментар