Za ovaj vrući vikend preporučujem da se upoznate sa njim.
potrebno je:
1 Patlidžan
2 tikvice
2-3 mlada luka ili 1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
2 crvene slatke paprike
2 žute paprike
3-4 mala paradajza
koriander
so
crni biber- /najbolje je sveže mleven
Francuzi vole ovo da jedu uz jagneće šnicle, ali i uz ribu je odlicno . Mi smo ovaj put jeli sa pečenim ramstekom sa susamom začinjenim puterom.
Oprano povrće seckamo na kolutove ili na kockice i redom na maslinovom ulju pržimo :tikvice, patlidžan, papriku ,luk, jedno po jedno. Kad je sve gotovo, sve vratimo u šerpu, dodamo i oljušten seckani paradajz, beli luk ,so biber, koriander i ostavimo da paradajz pusti svoj sok,......i gotovo je za oko cc.‚15-20 minuta . Sa seckanim peršunom serviramo, i po želji biberimo.
Ramstek pohovan u sezamu sa malo ulja peći po volji.
Čaša laganog crnog vina bi dobro došla.........
A dessert pravi mađarski "réteš" sa citrusovanim sirom ,sa jabukama i sa cimentovanim šljivama.
.Ja kupujem kore, ali gde ja kupujem istim metodom se sprema. To je mala manufaktura -radionica a isto su tanke kore........samo nekoliko uličica od nas! Ko bi rekao tako sam daleko odselila od bakine kuće i našla sam kore za " réteš" ? neverovatno....
tako se razvlači testo |
Нема коментара:
Постави коментар