13.08.2010.

"opa"

Kalimera!,Kalispera! Da li vam je poznato? kako  da ne  ako ste skoro bili  u Grčkoj .Setite se pozdrava konobara, mirisa slanog mora  u vazduhu..sledeći recept je iz obale bogova  kao uspomena sa letovanja ako ste se vratili , a  ako se sada spremate neka bude avans  .Opustite se , uzmite čašu belog vina ,pustite grčki sirtaki  i možete se vratiti  par sati  na letovanje uz spanakopita.

300 gr   listnatog testa                                                 
1 kg      spanaća
             so
1           veza mladog luka  ili 1 praziluk
1          glavica  belog luka
4-5       listića mente(nane)
50 g      maslinovog ulja
           crni biber
           muscat orah
200     gr sitnog sira ili ovčjeg
1        jaje
50g    prezli

Odmzrnuto testo razvijajte tanko,tanko,na meru tepsije,  3 lista stavite na dno tepsije na  to ide krem , koji spemate na  sledeći način : oprani spanać kratko obarite ,dovoljno je  vode što je ostala  na listićma  posle pranja, zatim ga sitno iseckajte, usput na ulju popržite seckani  i beli luk i praziluk ili mladi luk ,menta listiće   isto iseckane ,možete izključiti šporet i  umešajte spanać  sa sirom  .Sa ovim kremom namažite testo  u tepsiji,možete dodati   prezle ,  zatim   odozgo pokrijemo  opet sa  3 lista testa ,sa strane zatvorimo i premažemo  sa jajetom.U zagrejenoj  rerni peče se 45-50 minuta.

kali orexi !

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp