21.11.2014.

Ruža sa jabukom i cimetom

Ako imate želje  da budete kreativni    u kuhinji   probajte  da napravite ovaj  ukusni   i vrlo dekorativni  desert  sa  malo  rada i za  kratko vreme.



Osnovno  testo ( listnato testo  ) možete i   u prodavnicama  da kupite   tako   ćete još  brže spremiti ovaj slatkiš.
Ostavimo testo  da se otopli   na sobnoj temperaturi.
Usput jabuku  prepolovimo, očistimo  od koštica i tanko  seckamo na kriške.
Obarimo  vrlo kratko(  dovoljno je dva minuta) , tako što kriške  stavljamo u vruću  vodu sa limunovim sokom i  cimetom.
To je  neophodan korak kako bi  lakše mogli  savijati jabuku za naše ruže .

 Zatim rašiirimo testo i režemo  na  4 cm širine.




Jabuku procedimo (Tu vodu mozemo  služiti  kao  čaj od jabuke , nemojte  da je bacate !) i stavljamo   lepo jednu  pored druge do kraja  svake trake.Još posipamo sa  malo  mlevenog cimeta i muscat oraha.
Oprezno umotamo, malo se pomažemo rukama da oblikujemo   ruže i stavljamo  u pleh ( pripremljen  za   pečenje i  ppostavljen  paprirom  za pečenje).


Zagrejemo  rernu  na 200-210 stepeni i   20-25 minuta  pecemo  . Čim  malo ohladi  pospemo  sa šećerom  u prahu  . Služimo uz kafu ili uz čaj  u jesenim  danima.



Sastojci:






  •    pakovanje  listnatog testa
  • 3 jabuk
  • 2 kašike mlevenog  cimeta
  •    prsovat  muscat oraha
  • 4 dl vode 
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 1/2 limuna ( sok )





Recept je objavjen u  Pošalji recept broj 60. november 2014.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp