4. 9. 2010.

sapun od kozjeg mleka....da li to ima veze sa gastronomijom ?

Zadnja subota u avgustu. Krenuli smo u Vojvodinu  zbog jedne slike,  tačno zbog  ribe na raklji koja je bila na slici, citali smo u novinama da se održavaju  gospodorski dani u Novom Bečeju  i illusztracija je pečeni šaran u rakljama. Krenula je nasa fantazija i odmah smo sanjali tu ribu na našem tanjiru. Kad smo stigli  primetili smo da je  najinteresantniji programi za nas  bio prošlih dana; parade sa konjima, kuvanje  ribje čorbe...
Na vikend  u dan samo etno bazar .




































Tisa je prelepa u  ovom  kraju .

Posle našeg dolaska  odmah se desio i ulov  šarana.

















A na etno bazaru našli smo  sapun od kozjeg mleko!

Ovo je popuno prirodan proizvod napravjen rućnim radom,bez upotrebe veštackih dodatka.Čitala sam vec o tome na mađarskim sajtovima, a prvi put srećem  direktno.
Kozje mleko sadzi vitamine  E, A, B koji  prirodno omeksavaju i umiruju kožu dajući joj neophodnu vlažnost, i čine  je elastičnom.
Sapun od kozjeg mleka posebno se preporučuje osobama sa suvom i ispucalom kožom, kao i osobama obolelim  od ekcema i psorijaze.Takođe, sapun od kozjeg mleka se preporučuje za pranje kose.

Glicerinska baza od biljnih ulja bogata je vitaminima : A, D, E i K i mineralima: gvožđem, kalcijumom i kaliumom kao i brojnim antioksidama: omega -3 i omega -6 masnim kiselima, sto je izuzetno  korisno  za regeneraciju kože, usporavanje njenog staranje, lep i blistav ten. Ovo sam saznala  iz štampannih informacija koje dolaze sa sapunom.


Tog šarana nismo našli, našli smo razna  vina, likere,  medovače ... tog dana.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp