09.09.2010.

mini stefania

Stefania  to je u ovom slučaju rolada  od mlevenog mesa unutra sa jajima.

 Minimalizovali  smo ih  i poslužili  ih sa  rezancima od tikvica u umaku sa mirođijama .
Ovo  je klasično jelo  često sam ga  jela  u detinjsvu.
Za pripremu treba rezati tanke dugačke "rezance" od tikvica, sa seckanim  lukom i mirođijom malo se prže na maslinovom ulju, dodamo 3-4 kocke braon šećera i nastavimo sa prženjem, posle oko 10 minuta prespe se sa  sirćetom (moze i vinsko, jabukovo, a ja sam koristila  sirće sa estragonom), još malo seckane  mirođije  i dodam  milerama, posolim, ostavim da povri i iskljucim vatru. Kod serviranja  još dodam  sveže mirođije .






Za meso koristim mleveno meso, np. 600 gr od svinjskog buta, začinim  sa seckanim belim lukom i  nanom, solim. Prokuva se 12 jaja od prepelica, očistimo i umotamo u meso i formiramo ih kao kugle  stavimo u vatrostalnu činiju i  u rerni pečemo ih  cc. 40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp