11. 9. 2010.

"Oseti Afriku"

Africa village tako se zove manifestacija nedelje kulture Juznoafričcke Republike

http://www.africavillage.co.za/
http://www.africavillage.eu/

Predstavlja  afričku kulturua,ples,  muziku,.......
"Kulturna manifestacija AFRICA VILLAGE Nedelja kulture Južnoafričke Republike je susret i razmena dveju različitih kultura. Ovaj projekat doprinosi saradnji i jačanju veza između Evrope i Afrike kroz zemlje portale Srbiju i Južnoafričku Republiku. Posetioci Afričkog sela će u atraktivnom petodnevnom programu uživati u muzičkom i plesnom spektaklu, afričkom vinu, prestižnom modnom dizajnu iz ovih krajeva, reviji dokumentarnih filmova, nakitu i umetnosti performansa.


Pod sloganom “Oseti Afriku” pozivamo Vas da svojim prisustvom upriličite ovaj kulturni događaj."











"Pripovedanje bajki i legendi mališanima običaj je koji prisutan među svim narodima i svim krajevima. AFRICA VILLAGE Nedelja kulture Južnoafričke Republike poziva najmlađe posetioce da uživaju u dinamičnom pripovedanju legendi Afrike. Animatori koji dolaze iz Južnoafričke Republike pričaće na engleskom jeziku, što je način da se strani jezik deci približi od malih nogu. Kroz uzbudljive priče u atmosferi Afričkog sela deca će se upoznati sa divljim i egzotičnim kontinetom. Kultura i tradicija pripovedanja je vrlo negovana i cenjena u Južnoj Africi i smatra se posebnom veštinom. U ovim krajevima narodno verovanje jeste da umetnost pripovedanja i pripovedači imaju magijske moći. Storytelling kroz očaravajuće priče dovodi Afriku u Beograd."










Degustacuja vina od petka , na žalost , je odložena i nadam se da će u subotu , po programu, biti i održana.

"U okviru manifestacije AFRICA VILLAGE Nedelja kulture Južnoafričke Republike biće priređena degustacija i prezentacija vina sa ovog podneblja. U atmosferi AFRIČKOG SELA posetioci će imati priliku da okuse vina, posebno za ovaj događaj uvezena iz Južnoafričke Republike u cilju negovanja kulture vina. Tokom petodnevnog programa manifestacije, degustacija i prezentacija vina održaće se u dva termina, u petak 10.09. i subotu 11.09 u 18.30 časova u Impuls hol Kontinental hotela BeogradHolu. Vina koja će biti predstavljena brižljivo su proizvodile kuće Glenwood, Glen Erskine, Wines, Bizoe, Annex Kloof i Russo. Grožće potiče iz porodičnih vinograda u okolini Johanesburga i Cape Towna, vina su obogaćena aromom badema, breskve i limuna a fermentirala su u periodu od godinu dana pa do preko jedne decenije u burićima francuskog hrasta. AFRICA VILLAGE poziva predstavnike vinskih kuća, vinarija i podruma da prisustvuju ovom događaj"

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp