I prošle godine smo posetili ovu manifestaciju i bili smo vrlo zadovoljni i veoma nam se svidela, ali ove godini nešto drugačije organizovano više vašar, bilo je organizovano i predstavljanje Dunavskih dvoraca, ali bili su samo prazni paviljoni predstavnici dvoraca bili su na izletu ??!! šteta!
U samoj tvrđavi videli smo pozorišnu predstavu Smederevo - srpska prestonica, penjali smo se po kulama i vratili smo se pored reke do dunavskog parka. To ne bi preporučila nikome, tamo izgubite illuziju da ste vekovima nazad, ne pomažu vama ni zidovi ni okolina, svuda razbacano đubre. Mogao bi biti veoma intresantni put ali tako .....?
U parku takmičenje u kuvanju riblje čorbe, kuvanje riblje čorbe u velikom kazanu, veliki red za probu besplatnih obroka, viteški turnir ,škola za viteza...
Nismo bili razpoloženi da jedemo pod šatrama i tako odlučili smo da se vratimo na putu nazad nalazimo na jedan restoran u veoma lepom parku pored Dunava, ali za sada je otvoren samo za svadbe i druge proslave pogledali smo okolinu i dobili preporuku za restoran u blizini gde bi mogli i da jedemo.
Već na parkingu gužva mnogo automobila, znači sigurno dobar promet zaključismo, i rešismo da pogledamo i bliže. Odmah na ulazu kola za mladence i za malo smo se i vratili, nismo hteli " na svadbu " , ali pojavila se osoba koja pripada restoranu i uz izvinjenje daje nam uputstvo gde možemo da idemo i tvrdi da nam neće smetati veselje i da je to odvojeno i preporučio nam terasu nad Dunavom.
Interesantno je, i rešili smo da pogledamo.
Sam put do restorana je već bio zanimljiv vodi stepenicama pored fontana, mali mostić i stižemo do zgrade gde se moremo penjati gore drvenim stepenicama. Prvo što mi se pojavilo pred očima je komoda sa starim stvarima, kao izložbaA u samom restoranu prijatan ambijent, pažljivi konobar nas pozdravlja izlazimo
na terasu i već sigurno znamo ostaćemo i na ručku.
Prihvatamo sto koji nam se nudi, veliki prostor oko nas, terasa je puna možda još dva -tri mala stola su slobodna, ali ne zadugo i tamo stižu gosti .
Panorama, neverovatno mirna uživamo na jesenjem suncu i uz piće koje smo odmah dobili studiramo jelovnik.
Jelovnik u kožnom okviru relativno široka i interesantna ponuda, stil je dobar i piše na dva jezika .
Izabrali smo klasičnu karađorđevu šniclu po želji mog sina i teleće medaljone na šumadijski način ( možda nije tačan naziv) pod svakim jelom postoji info i vidi se da ima fantazije. Čim sam rekla konbaru šta sam izabrala odmah mi je pohvalio izbor, ali ne samo po ovoj reakciji zaključili smo da je školovan, razume svoj posao i do kraja smo zadavoljni sa njim.
Malo pre hrane stiže pribor za jelo sa tekstilnim salvetama svakom u posebnom tanjiru.To je korektno ipak smo napolje, ovde nema prašine, iznad vode smo, ali ipak imamo dve pčele koje se redovno vraćaju na sto, mi smo u prirodi .. ..zadavoljna sam. Stiže i hrana privlačno servirana, dekorativna. Tanjir je beli i kvadrat , i hrana je na njemu je bitno. Tražili smo i za dete ekstra tanjir nismo mislili da to bude mali tanjir koji je stigao sa priborom, ali nismo ponovili molbu prihvatili smo to. Hrana je ukusna, karađorđe ništa ekstra, ali to je naša odluka; nije masno i dovoljno je za jednu i po osobu. Teleći medalioni dobri su ali ne razumem zašto neki od njih roze pečeni a neki skroz, sos od svežeg povrća krskav pod zubima i to je dobro, možda luk ne bi trebalo tako krupno seći, ali prihvatam to je šumadijsi način .Za mene je puno ulja u sosu , i sva hrana preslana .
Ujelvniku piše da je jelo sa kroketama i pomfitom ali samo pomfit je stigao niko nije pomenuo da li sme izmeniti !
Lepinja interantna sa semenkama još topla poslužena, ukusno probala sam , ali ne vidim razlog zašto sa semenkama ja bi stapiće,ili grosetti nudila uz predjelo np.
Šopska salata i tu je sir slan, zato je dobro došla čaša vina ...uz jelo.
Za desert je samo moj sin bio raspoložen i tražio je palačinke, i mi smo dobili u okviru Smederevske jeseni vočni mix sa slike, to izgleda u ovo vreme sve goste časte. Palačinke smo možda malo više čekali , ali bile su dobra i interesantne sa karamel prelivom , nisu plivale pačinke u tome već samo kao dekoracija i daje im pikantniji ukus ,a u čokoladnoj kremi bio je još i mleveni keks i od toga dobio malo suv karakter, za mene sladak je bio krem , ali ispao je to dobar izbor .
Restoran, osoblje, posluženje i toalet maksimalno zaslužuju naše zadovoljstvo.Za hranu koja je bila na našim tanjirima možda i imam nekih kritika , ali zaključak je da bi se sa zadavoljstvom vratili i drugi put u ovaj restoiran . Samo je 40 km od Beograda.
Нема коментара:
Постави коментар