1oo gr badem
1 dl mleko
100 gr hleb
1/3 glavica beli luk
sirće,so,1/5 l voda
grozđeNormalno i ovo je haldna supa koju mnogo vole Španci ali ne samo oni.
Oljušteni badem sameljemo, beli luk pasiramo, hleb usitnimo ( može i u avanu), sve promešamo i dodamo mleko,vodu, sirćetom začinimo i posolimo. Kod serviranja stavimo i grožđe u tanjir.
glavno jelo je svinjski file u umaku od sira
600 gr svinjskog filea
100 gr starog ovčjeg sira
100 gr starog sira
1dl pavlake za kuvanje
voda,so, ruzmarin
maslinovo ulje za prženje
50 gr maslaca
Meso seckamo na komadiće 5-6 cm, svaki presečemo sa nožem i unutra ubacimo ovčiji sir, ako je potrebno vežemo sa čačkalicom. Poprži se na vrelom ulju, doda se malo vode i bari se dalje, doda se pavlaka, ruzmarin, so i kad provri doda se ostatak sira, kada se sir istopi isključi se šporet . Sa maslacom se umak oblaži.
Нема коментара:
Постави коментар