10. 9. 2010.

katalan gazpacho

Vratilo se  leto bilo je 29 celziusa to je  razlog da spremim i beli gazpacho  sa grozđem .






 1oo gr badem
 1 dl mleko
100 gr hleb
1/3 glavica beli luk
sirće,so,
1/5 l voda
grozđe























 
Normalno i ovo je haldna  supa  koju  mnogo  vole  Španci  ali ne samo oni.
Oljušteni badem sameljemo, beli luk pasiramo, hleb usitnimo ( može i u avanu), sve promešamo i dodamo mleko,vodu, sirćetom začinimo i posolimo. Kod serviranja stavimo i grožđe u tanjir.










 
glavno jelo  je  svinjski file u umaku od sira














600 gr svinjskog filea
100 gr starog ovčjeg sira
100 gr starog sira
 1dl pavlake za kuvanje
voda,so, ruzmarin
maslinovo ulje za prženje
50 gr maslaca




Meso seckamo  na komadiće 5-6 cm, svaki presečemo sa nožem i unutra ubacimo   ovčiji sir, ako je  potrebno  vežemo sa čačkalicom. Poprži se na vrelom ulju, doda se malo vode i bari se dalje, doda se  pavlaka, ruzmarin, so i  kad provri doda se ostatak sira,  kada se sir istopi  isključi se šporet . Sa maslacom  se  umak oblaži.




A završetak ovog ručka je domaći sladolad  od maline :








Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp