Punjeni svinjski file sa džigericom od patke
- sa fusilli-om , sitnim sirom i mileramom u društvu majčine dušice
- ili
- sa fusilli-om sa čokoladom i ljutom paprikom u društvu žalfije
- ili
........jako ukusno ,uspelo je !!!
Možda zato što sam "dobila krilo"...čekala sam dete u dvorištu škole i pričala sa majkom jednog dečaka iz našeg razreda. Normalno, njen sin stigao je pre i kaže svojoj mami :
- Mama, da li ti znaš, da pričaš sa mamom najboljeg đaka našeg razreda ? - iznenadila me ova prijava, znali smo da naše dete ima dobar rezultat u obe škole, ali nisam očekivala takvu pohvalu ..
Da.... roditelj slavi uspeh svog deteta...sigurno nisam ja jedina takva majka ...
File sa nožem ubodem i popunim sa džigericom od patke,a tako na 2 kašike masti od patke, ispržim meso sa svih strana, kad porumeni svuda, dodam 1/3 praziluka, pečem dalje 2-3 minuta, dodam "kapia"(crvena) papriku, posle 5 minuta kafenu kašiku crvene mlevene papriku, malo soli,1 dl belog suvog vina i pod poklopcem ostavim 10 minuta na tihoj vatri, zatim isključim šporet i još ostavim meso dok se spremi testo.
Testo treba samo oko 8 minuta kuvati u slanoj provreloj vodi.
Otopljenu čokoladu ( kvatiltetnu crnu, za kuvanje ) obogatila sam sa puterom i slatkom pavlakom.
Ljuta paprika i žalfija kompenziraju slatki utisak čokolade i ispala je odlična kombinacija !!!
Нема коментара:
Постави коментар