8. 10. 2010.

Voćna supa

Ako smo kupili puno meda, možemo i da spremamo sa medom  svašta ...


kao i ovu  jesenju voćnu  supu sa bundevom,  dunjom  i viljamovkom

pikantno je, kiselkasto, vruće  i jako ukusno!  To prija sada,  kad je  jesen  hladna, pada  kiša  i tako  neprijatno kako je bilo ovih dana  ..

uzmimo;

2 kruske  viljamovke
1 dunju
1 izceđenu pomorandžu
1 kg  bundeva
kafenu kasiku  cveta od lavande
 med
ulje od semenki grožđa
slatka pavlaka

Oprano  voće  iseckam na komadiće i na ulju  pržim, prelivam sa vodom i slatkom pavlakom, kad provri dodam lavandu. Isključim  šporet i pod poklopcem ostavim  da odmara 10 minuta  (Keremička ploča još drži toplotu !)Miksiram  pred serviranje .Kad je vec na tanjiru  prelivam  sa sokom  pomrorandže, i medom .

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp