Volela bi ako bi u našoj tepezariji postojala takva mogućnost za serviranje, ali za sada još učim...,i treniram "od vajara povrća"
možda uskoro ...
a sada bundeva na drugi nacin, - u hlebu -
hleb sa bundevom i pomorandžom
....to je naš najpikantniji hleb, koji se tako dobro slaže sa pečenjem , ali dobro "ide" i sa raznim vrstama sira .
U mlako slatko mleko otopim kvasac, stavim u brasno, a u međuvremenu ispečem bundevu dok kvasac radi .Mesim testo sa slonom vodom i dodam pečenu bundevu i kore od pomorandže ( oprezno oprano, sa vrelom vodom isprano i par minuta ostavljenoj u toploj vodi ). Testo ostavim da raste , formiram hleb i na vrhu očišćene semenke od bundeve stavim i pečem u parnoj rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
600 gr brasna za hleb
1/2 kvasca
200 gr bundeve
1 kora od pomorandže
so
voda
šećer , 1 dl mleka
Нема коментара:
Постави коментар