Hertelendy kastély
Prošlog vikenda ovde je bio organizovan jedan od najkvalitetnih gastro događaja Mađarske, sa prisustvom poznatih i rangiranih nemačkih i austrijskih šefova kuhinja, koji su stigli do nekoliko Michelin zvezda.
Dieter Koschina, (Portugalia Vila Joya restoran Albuferia u 1999.druga Michelin zvezda), ovde je i sadašnji šef Dvorca Hertelendi Richard Nussel. Silvio Nickol, veoma brzo za 18 meseci stigao do 2 Michelin zvezde u Karintii u Veldenu, a sada već u Beču mozemo probati nhjegovu hranu u Palais Coburg, cilj mu je da on ima prvi 3 Michelin zvezda u Austriji. Još mlade generacije Philipp Haiges Graz Carl restoran i Peter Zinter Bec Vincent restoran. Njih petorica su napravili ovaj ekskluzivni meni : za I. Hertelendy Gourmet Festivala
Amuse Bouche
Libamáj kompozíció passiógyümölccsel maracujával, kardamommal, szagos mügével és fekete rizs ropogóssal
kompozicija guščija džigerica sa egzotičnim voćem i hrskavim crnim pirinčem/ SILVIO NICKOL
kompozicija guščija džigerica sa egzotičnim voćem i hrskavim crnim pirinčem/ SILVIO NICKOL
Csicsókakrémleves norvég homárral (PHILIPP HAIGES
krem supa od jerusalimske artičoke sa norveškim jastogom
Szarvasgombás ravioli pezsgőhabbal (RICHARD NUSSEL) raviojle sa tartuff-ima i penom od šampanjca
Homár karfiollal és kaviárral (DIETER KOSCHINA)
jastog sa karfiolom i kaviarom
Tokaji sorbet (PHILIPP HAIGES)
Loup de mer (farkashal) zöldfűszeres főzetben, borsos kagylóhabbal (DIETER KOSCHINA)
Riba "vuka" u zelenom začinu i sa penom od školjki sa biberom
Somogyi Őz zellerpürével, zöld dióval, vörösbormártással (RICHARD NUSSEL)
Srna sa celer pireom na Somogy način, sa zelenim orahom u umaku od crnog vina
„Vanília” (PETER ZINTER)
„Csokoládé” (PETER ZINTER)" Čokolada"
Voralbergi hegyi sajt tejföllel és almás wasabival (SILVIO NICKOL)
Sir iz planina Voralberg sa pavlakom i jakukom i wasabi-om
Večera je bila fantastična, austrijska državna televizija ORF1 je prisustvovala i sve dokumentovala.
Za ovo vreme svi prostori dvorca su pretvoreni u restoran, a gosti su bili smeštani po drugim mestima.
Šefovi su već i prethodne večeri trenirali, i da ne bi gubili vreme na putovanje do smeštaja, spavali su odmah u sauni....
U restoranu ovog hotela sami spremaju sve što se može, hleb i peciva, puter, imaju svoj baštu za povrće i začine, posvećije se ogromna pažnja za kvalitet, kategorija hotela je luxus .....
Нема коментара:
Постави коментар