27. 10. 2010.

šefovi sa Michelin zvezdama u dvorcu Hertelendy u Mađarsku

Postoji u Mađarskoj jedan dvorac -Hertelendy kastély, moze  da se  stigne tamo i sa Rollce Royce-om (95 000.-Ft(oko350€)) , ili sa malim  avionom Antonovom (267 300.-Ft(oko 1000€)) iz  glavnog grada  kome se kako  sviđa.
Hertelendy kastély
Prošlog  vikenda ovde je bio organizovan jedan od najkvalitetnih gastro događaja Mađarske, sa prisustvom poznatih  i rangiranih  nemačkih i austrijskih  šefova kuhinja, koji  su stigli  do nekoliko  Michelin zvezda. 

Dieter Koschina, (Portugalia  Vila Joya restoran Albuferia  u 1999.druga Michelin zvezda), ovde je i  sadašnji šef Dvorca Hertelendi Richard Nussel. Silvio  Nickol, veoma brzo za 18 meseci stigao do 2 Michelin zvezde u Karintii  u Veldenu, a sada već u Beču  mozemo probati nhjegovu  hranu u Palais Coburg, cilj mu je da on ima prvi  3 Michelin zvezda u Austriji. Još mlade generacije Philipp Haiges Graz Carl restoran  i Peter Zinter Bec Vincent restoran. Njih petorica su napravili ovaj  ekskluzivni meni : za   I. Hertelendy Gourmet Festivala



Amuse Bouche








Libamáj kompozíció passiógyümölccsel maracujával, kardamommal, szagos mügével és fekete rizs ropogóssal
kompozicija guščija  džigerica sa  egzotičnim voćem i hrskavim crnim pirinčem/ SILVIO NICKOL 












Csicsókakrémleves norvég homárral (PHILIPP HAIGES

krem supa od jerusalimske artičoke sa norveškim jastogom







Szarvasgombás ravioli pezsgőhabbal (RICHARD NUSSEL) raviojle sa tartuff-ima i penom od šampanjca








Homár karfiollal és kaviárral (DIETER KOSCHINA)
jastog sa karfiolom i kaviarom






Tokaji sorbet (PHILIPP HAIGES)







Loup de mer (farkashal) zöldfűszeres főzetben, borsos kagylóhabbal (DIETER KOSCHINA) 
Riba "vuka" u zelenom začinu i sa penom od školjki sa biberom







Somogyi Őz zellerpürével, zöld dióval, vörösbormártással (RICHARD NUSSEL)
Srna sa celer pireom na Somogy način, sa zelenim orahom u  umaku od crnog vina







„Vanília” (PETER ZINTER)







„Csokoládé” (PETER ZINTER)" Čokolada"







Voralbergi hegyi sajt tejföllel és almás wasabival (SILVIO NICKOL)
Sir iz planina Voralberg sa pavlakom  i jakukom i wasabi-om



Večera je bila fantastična, austrijska  državna televizija  ORF1 je  prisustvovala i sve  dokumentovala.
Za ovo vreme svi prostori  dvorca su pretvoreni u restoran, a gosti su bili  smeštani po drugim mestima.
Šefovi su već i prethodne  večeri trenirali,  i da ne bi gubili  vreme  na putovanje  do smeštaja,  spavali su odmah u sauni....
U restoranu ovog hotela  sami spremaju  sve što se može, hleb i peciva, puter, imaju svoj baštu za  povrće i  začine, posvećije se ogromna pažnja za kvalitet, kategorija  hotela je luxus .....

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp