31. 10. 2010.

Krem supa od bundeve







Pavlicsek Csaba


 

 


Naša čuvena omiljena supa, ne samo za Haloween!!







Krem Supa od bundeve


Očišćenu bundevu  sečem na kocke, stavim u slano mleko da se  kuva sa štapićem vanile, posle malo vremena, dodam "boullion"( supa od mesa, ili kostiju ) praziluk, beli luk, obogatim sa slatkom pavlakom, ostavim da provri, dodam  crno vino, i miksiram. Serviram vruće sa usitnjenom palačinkom ili kuglicama za supu (backerbsen).
 
Jos pikantnije ako sa chili paprikom poslužimo .....  





  • 1 kg bundeva
  • 1/2 praziluk
  • 1-2  češanj belog luka
  • so
  • vanília
  • 3 dl mleko
  • 1 l boullion
  • 1 dl crna vino

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp