29. 10. 2010.

torta od sočiva

Testo je obično testo sa  kvascem obogaćeno sa puno sitnog sira, file je sočivo sa senfom, a  dekoracija je camembert.To je to, no ne znači da slavjenik ne bi voleo  slatkiš, ali ovog puta mora da  pihvati takvu tortu.


U mlako, slatko mleko otopim kvasac, dodam brašnu i ostavim malo da kvasac radi, mesim, pustim da odmara testo, dodam sitni sir, opit mesim i ostavim da odmara testo. Kad već poraste, pola namestim u formu,  postavim i  kao mali ram, punim sa kuvanim sočivom (sočiva treba  staviti  u vodu prethodne večeri i ostaviti da prenoće, kuvati na  tihoj vatri u vodi koju smo malo posolili, dodali lovor 1-2 lista, majčinu dusicu, sok od limuna)premažem sa senfom i pokrijem sa ostatkom testa. U parnoj  toploj rerni pečem na 200 stepeni oko 40 minuta tada stavim i  celi camembert-a i vratim još  7 minuta u rernu.
Serviramo još toplo, prija sa cašom vina i svežom zelenom salatom kao radicho, endivia.




1/2 kvasac

1 dl mleka
450 gr brašna
so,šećer
450 gr sitniog sira
450 gr sočiva
lovor
majčina dušica
sok od 1/2 limuna

2 kašike  senfa

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp