U mlako, slatko mleko otopim kvasac, dodam brašnu i ostavim malo da kvasac radi, mesim, pustim da odmara testo, dodam sitni sir, opit mesim i ostavim da odmara testo. Kad već poraste, pola namestim u formu, postavim i kao mali ram, punim sa kuvanim sočivom (sočiva treba staviti u vodu prethodne večeri i ostaviti da prenoće, kuvati na tihoj vatri u vodi koju smo malo posolili, dodali lovor 1-2 lista, majčinu dusicu, sok od limuna)premažem sa senfom i pokrijem sa ostatkom testa. U parnoj toploj rerni pečem na 200 stepeni oko 40 minuta tada stavim i celi camembert-a i vratim još 7 minuta u rernu.
Serviramo još toplo, prija sa cašom vina i svežom zelenom salatom kao radicho, endivia.
1/2 kvasac
1 dl mleka
so,šećer
450 gr sitniog sira
450 gr sočiva
lovor
majčina dušica
sok od 1/2 limuna
Нема коментара:
Постави коментар