12. 10. 2010.

Nobu već i u Budimpešti


Otvorilo se prvi Nobu restoran  u Budimpešti u nedeljo, 10.oktobra.

Nobu--- Nobuyuki Matsuhisa www.noburestaurants.com

Svečano otvaranje je bilo  uz prisustvo mnogobrojnih  mađarskih  i stranih  poznatih osoba među kojima su bili i Robert De Niro, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jeremy Irons i Andy Vajna ,  u Kempinski Hotel Corvinus. Svoje  ime dobio je ovaj , celom svetu poznat,  lanac restorana po  prvom vlasniku koji je  i  glavni njihov šef, Matsuhisa Nobuyuki ( Nobu),ko  tradicinalna japanska  jela kombinuje  sa južnoameričkim ukusom . Nobu je glumio  i u   nekoliko filmova kao  Memoari jedne gejše i Martin Scorsese Casino - u zadnjem glavnu  ulogu je imao Robert De Niro.
Već postoje  21 Nobu restorana  vlasništvo zajedničke firme Matsuhisa, Robert De Nira, Meir Tepera i  producenta Richie Notara  koja je osnovana   1994-e. 


tradicionalno otvaranje uz bure sake -a

- Kuvanje je  za mene kao moda, nonstop tražim  novosti u ukusima i bojama. Svaki restoran  ima  osnovni meni i specijalitete, lokalni ukuse  to je stil Nobu - a rekao  je u jednom intervju  Nobu.


Yellowtail sa jalapeno paprikom





sastojci : ( za 4 osobe )

4 db yellowtail-file,  10 dkg po komadu

1  kafenu kasilku sitno rendanog belog luka
koriander list

2 db jalapeno paprike, na kolute

Spremanje :
Od filea yellowtaila pravimo šnicle cc 3 mm debljine.Namestimo ih  na tanjir u obliku  kruga.Malo od rendanog belog luka i koriandera stavimo na ribu,i jalapeno papriku.Prelivamo sa sosom yuzu.
Za yuzu sos 8 kašika soka od yuzua ( japanska vrsta limuna) i 4 kašike sosa od soye  umešamo.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp