Lagano i ukusno, možemo nuditi kao predjelo ili kao prilog takođe, preporuka je lagano belo vino uz ovo jelo.
Možemo spremati suffle, slanu tortu, krem supu, sendviče sa šparglom ili samo prosto sa puterom...
elegantno i vrlo ukusno prolećno povrće.
Suffle od špargli
Dovoljno je 5-6- minuta kuvati.
Šunku režemo na tanke pruge, u izabranoj činiji slazemo šparglu, a izmedu dva sloja stavljamo šunku .
Usput spremamo besamel sos, koji kad se malo ohladi obogatimo žumanccetom. Sa ovim sosom pokrijemo šparglu i presipamo sa rendanim sirom. U vruće zagrejanoj rerni pečemo oko 20 minuta.
Prijatno!
sastojci :
vrećica zelene špargle
200 g praške šunke
100 g rendanog sira( ementali)
40 g putera
20 g brašna
1,2 dl mleka
morska so
2 žumanca
Нема коментара:
Постави коментар