12. 5. 2013.

Krem supa od avokada sa sremušem



 Sremuš......
Sto ga manje "spemamo "  (kuvamo, pečemo )  bolje mu je sačuvan bogat sastav minerala i vitamina,  kao kod svih  povrća i  voća.
Potrudite  se da što je moguće  više   da ga "živa " konzumirate, da izkoristite  efekte koje daje: energija, jačanje imuniteta, pročišćavanje organizma  .  HRANIMO SE  ZDRAVIJE.


Kako ukusno, a  tako se  lagano spema  krem supa od avokada sa sremušem.

Izaberimo  zreli, mekani avokado i sa jogurtom i sokom od limuna  miksiramo dok ne dobijemo kremastu masu .
Ako je  pregusto možemo razrediti sa malo vodom ( mineralnom vodom) .
Salatu  i sremuš cepkamo  na male komadiće i sa dobijenom masom  hladno služimo  tu  hranljivu bogatu supu .




Treba nam


 1 zreli veći  avokado
6 dl jogurta
1 limun / sveže ceđen
sveži listovi mlade zelene salate,
4-5  listova  sremuša


 so  (?)
biber (?)

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp