Sremuš......
Sto ga manje "spemamo " (kuvamo, pečemo ) bolje mu je sačuvan bogat sastav minerala i vitamina, kao kod svih povrća i voća.
Potrudite se da što je moguće više da ga "živa " konzumirate, da izkoristite efekte koje daje: energija, jačanje imuniteta, pročišćavanje organizma . HRANIMO SE ZDRAVIJE.
Kako ukusno, a tako se lagano spema krem supa od avokada sa sremušem.
Izaberimo zreli, mekani avokado i sa jogurtom i sokom od limuna miksiramo dok ne dobijemo kremastu masu .
Ako je pregusto možemo razrediti sa malo vodom ( mineralnom vodom) .
Salatu i sremuš cepkamo na male komadiće i sa dobijenom masom hladno služimo tu hranljivu bogatu supu .
Treba nam
1 zreli veći avokado
6 dl jogurta
1 limun / sveže ceđen
sveži listovi mlade zelene salate,
4-5 listova sremuša
so (?)
biber (?)
Нема коментара:
Постави коментар