Neočekivano je dodro ispala! Posebno sve volimo, ali i tako zajedno ispala je odlična harmonija na tanjiru. Kiriki, bundeva, pomorandža i limun, a sa svinskim butom to je pogodak.
"Ovo je najbolji ručak koji sam ikad jeo"- tako mi kaže sin i traži da to piše u komentaru na blogu za ovaj post.
Sad sam ja to izjavila i sada hoću i recept..
Koristila sam svinjski but, sekla sam šnicla, solila sam i na maslinovom ulju, u kojem sam pre stavila i beli luk, pržila dok ne porumeni sa svih strana. Beli luk sam odvojila pre nego što počne da se boji, ali nisam bacila, kasnije sam još vratila samo sam zaštitila da ne bude hrana gorka ako se prepeče beli luk. Kad već porumeni i meso dodam malo vode i pod poklopcom obarim, ako trebo permanentno dodajem ali uvek samo malo vode, dok ne bude mekano meso. Čim je meso gotovo dodam i mleveni kikiriki ( normalno kikiriki natur bez soli, i očišćen od crvenih kora) Pržim par minuta, zatim prelijem sa pavlakom za kuvanje sacekam dok provri i isključim šporet.
Kod serviranje dodam sveže mleveni beli biber.
Vruće pečena bundeva sa kolutima od pomorandži i limuna ide pored i po želji sina nudila sam i coqillettes .
"Ovo je najbolji ručak koji sam ikad jeo"- tako mi kaže sin i traži da to piše u komentaru na blogu za ovaj post.
Sad sam ja to izjavila i sada hoću i recept..
Koristila sam svinjski but, sekla sam šnicla, solila sam i na maslinovom ulju, u kojem sam pre stavila i beli luk, pržila dok ne porumeni sa svih strana. Beli luk sam odvojila pre nego što počne da se boji, ali nisam bacila, kasnije sam još vratila samo sam zaštitila da ne bude hrana gorka ako se prepeče beli luk. Kad već porumeni i meso dodam malo vode i pod poklopcom obarim, ako trebo permanentno dodajem ali uvek samo malo vode, dok ne bude mekano meso. Čim je meso gotovo dodam i mleveni kikiriki ( normalno kikiriki natur bez soli, i očišćen od crvenih kora) Pržim par minuta, zatim prelijem sa pavlakom za kuvanje sacekam dok provri i isključim šporet.
Kod serviranje dodam sveže mleveni beli biber.
Нема коментара:
Постави коментар