Ponovo o glavnom događaju ovog meseca o rođendanskom parti
Bilo je organozono u školi, gde ima dovoljno prostora u svečanoj sali. Ima i bina i klavir i svetlosni efekti za diskoteku, sve što treba za čaroliju za osmogodišnjake. Tu su učiteljica i učitelj kao animatori, znači idealno. Ovo je i premijera rozmaring&ibolya carteringa, što znači mi smo obezbedili hranu i piće. Ovog puta u stilu nostalgije, kao nekadašnje užine, modernizovan kakao parti sa kuglofom i švedskim stolom punim slatkiša koji je obavezno iz poslastičarnice -pekare rozmaring&ibolya
šta smo nudili:
puževi sa suvim grozđem
kuglof
štapići sa voćem (banana,mandarina,jabuka)
kakao (spreman na licu mesta)
juice( 4 vrsta soka 100%)
mineralna voda
i torta
za slatke perece:
500 gr brašna
prašak za pecivo
vanilin šećer
250 gr maslaca
2 dl kisele pavlake
grubi šećer
belance od jaja blago umućeno
pužići sa suvim grožđem |
250 gr sitnog sira
250 gr hladnog maslaca
so
vanilin šećer
250 gr brašna
prašak za pecivo
125 gr suvog grožđa
50 gr mlevenog kikirikija
cimet
50 gr šećera
šećer u prahu, sok od limuna
Brašno sa praškom za pecivo, sa komadićima maslaca i sa sitnim sirom mesim, okruglim i testo ostavim u frižider sat vremena. Raširim, posipam sa suvim grožđem, koje smo prvo oprali sa vrelom vodom, šećerom, cimetom i mlevenim kikirikijem. Umotamo, secemo na širinu prsta i statvimo na pleh pokriven papirom za pečenje. U zagrejanoj rerni na 200 stepeni pečemo oko 25-30 minuta. Još dok se ne ohlade namažemo sa šećerom koji smo umešali sa sokom od limuna.
Нема коментара:
Постави коментар