15. 11. 2010.

Dečija žurka


Ponovo o glavnom događaju ovog meseca o rođendanskom  parti
Bilo je organozono  u školi, gde ima dovoljno prostora u svečanoj sali. Ima i bina i klavir i svetlosni efekti  za diskoteku, sve što treba za čaroliju za osmogodišnjake. Tu su  učiteljica i učitelj kao animatori, znači idealno. Ovo je i premijera rozmaring&ibolya carteringa, što znači  mi smo obezbedili hranu i piće. Ovog puta u stilu nostalgije, kao nekadašnje užine, modernizovan kakao parti sa kuglofom i švedskim stolom punim slatkiša  koji je obavezno iz poslastičarnice -pekare rozmaring&ibolya


šta smo nudili:


slatke perece
puževi sa suvim grozđem
kuglof
štapići sa voćem (banana,mandarina,jabuka)




kakao (spreman na licu mesta)
juice( 4 vrsta soka 100%)
mineralna voda

i torta



za slatke perece:


500 gr brašna
prašak za pecivo
vanilin šećer
250 gr maslaca
2 dl kisele pavlake
grubi šećer
belance od jaja blago umućeno


 Brašno sa  praškom za pecivo, vanilinim šećerom  i  sa malo soli mešamo, dodamo i hladan maslac u komadićima i kiselu pavlaku i pravimo  fleksibilno testo. Okruglimo ga  i umotanog u foliji stavimo na hladno mesto  da odmara cc.30 minuta ( frižider). Praktično, na četri dela delimo i samo  izvadimo deo sa kojim  radimo. Tanko raširimo  (3 mm) i 1 cm široke trake sečemo. Malo uvrtimo i formiramo perecu, umačemo prvo  u belance od jajeta posle u grubi šećer. Može se i sa četkicom mazati i posle preliti sa šećerom, ali tako puno gubimo zato što su  male perece. U toploj rerni na plehu pokrivenom papirom za pečenje 20-25 minuta pečemo.


pužići sa suvim grožđem


250 gr sitnog sira
250 gr hladnog maslaca
so
vanilin šećer
250 gr brašna
prašak za pecivo
125 gr suvog grožđa
50 gr mlevenog kikirikija
cimet
50 gr šećera
šećer u prahu, sok od limuna

Brašno sa praškom za pecivo, sa komadićima maslaca i sa sitnim sirom mesim, okruglim i testo  ostavim u frižider  sat vremena. Raširim, posipam sa suvim grožđem, koje smo prvo oprali sa vrelom vodom, šećerom, cimetom i mlevenim kikirikijem. Umotamo, secemo na širinu prsta i statvimo na pleh pokriven papirom za pečenje. U zagrejanoj rerni  na 200 stepeni pečemo  oko 25-30 minuta. Još dok se ne ohlade namažemo sa šećerom koji smo umešali sa sokom od limuna.












i kuglof

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp