9. 1. 2011.

brzi ručak

Naročito u vreme praznika veoma je bitno  da praznični  jelovnik što brže  spemimo, da bi  ovih dana imali još više vremena da budemo zajedno,  ali zadatak  je da ipak bude neobicnih stvari na stolu.


sledeći ručak  svarno može za nekoliko minuta da se  spremi

 Koktail Frutta di mare sa slatkom pavlakom  sa tokaji törkölypálinka (loza)







Iz  zamrzivača direktno stavim  u slanu vodu Frutta di mare u koju smo iscedili limun, sačekamo dok provri  i odmah  cedimo i stavimo u ledenu vodu da se hladi. Pola grejfruta (grape fruit) očistim  i spemim file od njih, sa time ću  da serviram. U slatku pavlaku dodam 2 cl tokaji aszú törkölypálinka (može i sa lozom  zameniti , ali moja je od kasnije  berbe i  zato je  malo slađa) i sa viljuškom umešam lagano. Začinim sa Worcester-sauce / sosome. Ovu penu  u posebnoj činiji nudim.






File u umaku  od kozjeg  sira sa dimjenim ramstekom sa Zlatibora i pirinač sa šafranom sa pratiocima   ananasom i breskvom







Po dužini sečemo file, raširimo i  pečemo na kašiki  ulja. Za nekoliko minuta okrenemo, dodamo  tanko sečeni ramstek i po ukusu osolimo, sir rendamo unutra, sačekamo dok provri i pod poklopcem ostavimo da odmara  dok ne serviramo.

.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp