08.01.2011.

Božić,Božić.........

2011.01.06.    praznična večera
12 vrsta jela na tepezi za večeru na  badnje veče ?

...šta da vam kažem, nije lako  biti domaćica ovde u Srbiji ,trudim se  iz godine u godinu  tako sam ove godine nudila :
uz aperitiv

sa bademom punejena maslina, sa starim kozjim sirom punjena paprika i sušeni paradajz

zatim
laganu krem supu od belog luka

uz prvu čašu  vina

tarte  sa kremom od mladog kozjeg sira


za to je potrebno :

200 gr brašna
150 gr putera
so
sirće
ledeno hladna voda 

Ovo sve umešamo u fleksibilno testo, raširimo, stavimo u okruglu činiju da ima po malo i sa strane i u zagrejanoj rerni pečemo  15 minuta. Za ovo vreme spemimo  krem od sira, tako što 200 gr mladog kozjeg sira sa ruzmarinom i kiselom pavlakom umešamo da dobijemo homogenu laganu kremu,  dodamo jedno žumance  i sa ovim punimo  testo. Od ostataka testa pravimo rešetku  nad njim i vratimo da se peče jos 20 - 25 minuta.za glavno jelo ;

"pijana "losos pastrimka sa  klekom


Prvi korak da meljemo  klek i so u avanu  i sa ovim  premažemo  unutra očišćenu  ribu, stavimo  unutra očišćen celi beli luk i pomorandžu u kolutima isečenu, zatim prelivam sa  rakijom začinjenom  sa ruzmarinom i pomorandžom.

Sad ostavimo da odmara nekoliko sati u hladnom pre pečenja. Pečemo u kesi za pečenje u zagrejanoj rerni  20 minuta. Zatim odvojenu  od kosti  serviramo sa prebranacem i salatom od radiča, čiji  pikantni gorki ukus i ljubičasta boja se  lepo harmonizuje sa bledom ribom.


- prebranac,- variacija za salatu


sveže voće sa sirevima i orahom /gorgonzola,camembert,brie i masdamer
- desert kao
beigli
razno suvo voće


(žerbo) gerbeaudНема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp