Krem supa od sremuša sa semenkama od bundeve
Sremuš je pravi prolećni delikates, zdravo i ukusno.
Ko je rekao da samo komplikovane stvari mogu da budu ukusne?
Ovu supu sam veoma jednostavno spremila i ispala je mnogo dobro! Kremkasta, ali od miksiranih semenki od bundeva ipak ima nesto drugačiji ukus - malo markantnije ....taman kako treba .
Dobro ispran sremuš na kašici ulja od semenki grožđa popržiti malo, ako je sremuš svež i mlad nema potrebe ni da ga seckamo . Zatim dodamo i očišćeno seme od bundeve i zajedno malo pržimo , da ne bi izgorelo promešamo nekoliko puta i već možemo preliti sa vodom , ili još bolje ako imamo supu od junetine, (buljon), tako će biti još ukusnije. Sačekamo dok provri ostavimo tako nekolio minuta, da vri i dodamo pavlaku za kuvanje, sačekamo dok opet ne provri i možemo gasiti vatru. Miksiramo i pod poklopcem ostavimo da odmara dok ne serviramo.servirati , preporucujem, sa sitnim seckanim sremušom, ili sa domaćim tostom od hleba sa semenkama, ili sa krekerima sa makom ili drugim semenkama.
Svašta sam radila od divljeg luka, ali juha se nikad nije našla na mojem repertoaru. Mjerkala sam već takve recepte, ali ne volim juhe pa nisam osjetila potrebu da ju kuham. Možda jednom probam.
ОдговориИзбриши