8. 4. 2011.

Sada je sezona sremuša !!!!

  


Krem supa od sremuša sa semenkama  od bundeve


Sremuš je pravi prolećni delikates,  zdravo i ukusno.

Ko je rekao da  samo komplikovane stvari  mogu da budu ukusne?
Ovu supu sam veoma jednostavno spremila  i ispala je mnogo dobro!  Kremkasta, ali od miksiranih semenki od bundeva ipak ima  nesto drugačiji ukus - malo markantnije ....taman kako treba .

Dobro ispran sremuš na kašici ulja od semenki grožđa  popržiti malo, ako je sremuš svež i mlad  nema  potrebe ni  da  ga seckamo . Zatim  dodamo i očišćeno seme od bundeve i zajedno  malo pržimo , da ne bi izgorelo promešamo nekoliko puta i već možemo  preliti  sa vodom , ili još bolje ako imamo supu od junetine, (buljon),  tako će biti još ukusnije.   Sačekamo dok provri ostavimo tako nekolio minuta, da vri i dodamo pavlaku  za kuvanje, sačekamo dok opet ne provri i možemo gasiti vatru. Miksiramo  i pod poklopcem ostavimo da odmara dok ne serviramo.servirati , preporucujem, sa sitnim seckanim sremušom, ili sa domaćim tostom od hleba sa semenkama, ili sa krekerima sa makom ili drugim semenkama.

1 коментар:

  1. Svašta sam radila od divljeg luka, ali juha se nikad nije našla na mojem repertoaru. Mjerkala sam već takve recepte, ali ne volim juhe pa nisam osjetila potrebu da ju kuham. Možda jednom probam.

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails

Stamp