Nije toliko komplikovano , možda traje malo duže spemanje mesa ali " isplatiće se " da probate , da potrošite malo više vremena za spremanje ovog neobičnog ukusnog i jako zanimljivog jela.
možda nije sada aktuelno za vreme posta , ali neće biti uvek post uskoro je uskrs
Seckam luk na kolutove ( ljubičasti luk , ali može se i praziluk koristiti ) bogato posipam sa šarenim zrnima bibera i seckanim celerom, tako sam spemila "podmetač" za dobro očišćeno meso od svih masnoća, meso solim sa svih strana i gore stavim još bibera i celera i dodam još nekoliko lovorovih listova pre zatvaranja kese za pečenje , "prepečem " ga u blagoj rerni na 180 stepeni polako ,dok se peče možemo pripremati naprimer supu ili priloge ....
čim se ispeklo otvorim kesu izvadim meso stavim na " radnu dasku " i premažem sa senfom (ako imamo možemo koristiti senf sa semenkama), Pokrijemo ga sa tanko sečenom pomorandžom,koju fiksiramo sa karanfilićima ( Pomorandže dobro operemo u vrućoj vodi i nekoliko minuta ostavimo u njoj) i još premažem sa medom. Pored mesa stavim jabuku na kockice i tanko sečen đumbir, zatim sve ovo prelivamo sa malo belog vina. I još pola sata vratimo u rerni ,,, ako treba dodamo još malo vina, posle 30 minuta ponovo premažem sa medom i u isključenoj rerni ostavim da odmara jos malo pred sečenje. Služim sa jabukom koja se pekla uz meso.
Нема коментара:
Постави коментар