14. 4. 2011.

Predlog za uskrsnu trpezu


Nije toliko komplikovano , možda traje malo duže spemanje mesa ali  " isplatiće se " da probate , da potrošite malo više vremena za spremanje ovog neobičnog ukusnog i jako zanimljivog jela.
možda  nije sada aktuelno  za vreme posta , ali neće biti uvek post uskoro je uskrs 




Seckam luk na kolutove ( ljubičasti luk , ali može se i praziluk  koristiti ) bogato posipam sa šarenim zrnima bibera i seckanim celerom,  tako sam spemila "podmetač" za dobro očišćeno  meso od svih masnoća, meso solim sa svih strana i  gore  stavim još   bibera i celera  i dodam još  nekoliko lovorovih listova   pre  zatvaranja  kese  za pečenje , "prepečem " ga u blagoj rerni na 180 stepeni       polako  ,dok se peče  možemo  pripremati  naprimer supu ili  priloge ....





čim se ispeklo otvorim kesu izvadim meso stavim na " radnu dasku " i premažem sa senfom  (ako imamo možemo koristiti senf sa semenkama), Pokrijemo  ga sa tanko sečenom pomorandžom,koju fiksiramo sa karanfilićima ( Pomorandže  dobro operemo u vrućoj vodi i nekoliko minuta   ostavimo u njoj) i još premažem sa medom. Pored mesa stavim  jabuku na kockice i  tanko sečen đumbir, zatim sve ovo  prelivamo sa malo belog vina.  I još pola sata  vratimo u rerni ,,, ako treba dodamo još malo vina, posle 30 minuta ponovo premažem sa medom i u isključenoj rerni  ostavim da odmara jos malo pred sečenje. Služim  sa jabukom koja  se pekla uz meso.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp