24. 3. 2011.

Grejpfrut sa susamom i medom



Čekate goste, želite neobičnim predjelom da ih iznenadite , imam ideju...odlično se slaže i sa uskrsnim menijem ......Lagano i ukusno , interesantno i elegantno.



Sprema se od :






  • 2 grejpfruta



  • 2x2  kašike susama



  • 2 kašike meda







Kiselkasto voće ali tu je  susam i med koji ublažuju taj efekat i  pokreću apetit  i zajedno daju  izuzetno dobar uvod pred glavno jelo...



To je grejpfrut sa susamom i medom 







Odvajamo file od grejpfruta,  što znači sa oštrim nožem uklonimo koru, a posle detaljno očistimo od belog dela i od "zidova " .  Ako želimo  možemo odmah i da  formiramo od kore čašu za posluženje i  tako bude još poželjnije...Sok od voća, normalno, sačuvamo  i koristićemo kasnije...

Pola od susama u avanu tučemo, i pomešamo sa medom  i sokom od voća........ i to je to ...
sa ovim kremom pokrijemo  filea od grejpfruta i pospemo sa suvo pecenim susamom dekoriramo sa listovima melissa officinalisa



,










Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp