4. 1. 2011.

File od orade sa pireom od cvekle

Na badnje veče obavezno imamo ribu i vino, bilo da računamo po julijanskom ili greorijanskom kalendaru tog dana svuda u celom svetu tradicionalno  se  jede  riba.




Ovog puta predlažem vama da spremite oradu, na veoma  jednostavan i brz   način, ali biće  neverovatno ukusno .

Pravimo  po dva   filea  od sveže ribe,  stavimo   u 180 stepeni   zagrejanoj     rerni da  koža bude dole i pečemo  ih 5 minuta.


Ne smemo  dugo  peći, da ne bude suvo!
Solimo,sveže  mleveni biber dodamo i sa majčinom dušicom serviramo.
 
 
Mozemo da služimo sa raznim povrćem ,salatama i sa pireom od cvekle.

Za  pire od cvekle  očišćenu cveklu,  kuvamo i malo  začinimo sa đumbirom, miksiramo i kada  ohladi dodamo maslinovo ulje.
 

za   cvekla pire:


  • 2 očišćene cvekle
  • 100 ml maslinovog ulja








Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp