Naročito u vreme praznika veoma je bitno da praznični jelovnik što brže spemimo, da bi ovih dana imali još više vremena da budemo zajedno, ali zadatak je da ipak bude neobicnih stvari na stolu.
sledeći ručak svarno može za nekoliko minuta da se spremi
Koktail Frutta di mare sa slatkom pavlakom sa tokaji törkölypálinka (loza)
Iz zamrzivača direktno stavim u slanu vodu Frutta di mare u koju smo iscedili limun, sačekamo dok provri i odmah cedimo i stavimo u ledenu vodu da se hladi. Pola grejfruta (grape fruit) očistim i spemim file od njih, sa time ću da serviram. U slatku pavlaku dodam 2 cl tokaji aszú törkölypálinka (može i sa lozom zameniti , ali moja je od kasnije berbe i zato je malo slađa) i sa viljuškom umešam lagano. Začinim sa Worcester-sauce / sosome. Ovu penu u posebnoj činiji nudim.
File u umaku od kozjeg sira sa dimjenim ramstekom sa Zlatibora i pirinač sa šafranom sa pratiocima ananasom i breskvom
Po dužini sečemo file, raširimo i pečemo na kašiki ulja. Za nekoliko minuta okrenemo, dodamo tanko sečeni ramstek i po ukusu osolimo, sir rendamo unutra, sačekamo dok provri i pod poklopcem ostavimo da odmara dok ne serviramo.
.
Нема коментара:
Постави коментар