2011.01.06. praznična večera
12 vrsta jela na tepezi za večeru na badnje veče ?
...šta da vam kažem, nije lako biti domaćica ovde u Srbiji ,trudim se iz godine u godinu tako sam ove godine nudila :
...šta da vam kažem, nije lako biti domaćica ovde u Srbiji ,trudim se iz godine u godinu tako sam ove godine nudila :
uz aperitiv
zatim
laganu krem supu od belog luka
uz prvu čašu vina
tarte sa kremom od mladog kozjeg sira
za to je potrebno :
200 gr brašna
150 gr putera
so
sirće
ledeno hladna voda
Ovo sve umešamo u fleksibilno testo, raširimo, stavimo u okruglu činiju da ima po malo i sa strane i u zagrejanoj rerni pečemo 15 minuta. Za ovo vreme spemimo krem od sira, tako što 200 gr mladog kozjeg sira sa ruzmarinom i kiselom pavlakom umešamo da dobijemo homogenu laganu kremu, dodamo jedno žumance i sa ovim punimo testo. Od ostataka testa pravimo rešetku nad njim i vratimo da se peče jos 20 - 25 minuta.
za glavno jelo ;
- "pijana "losos pastrimka sa klekom
Prvi korak da meljemo klek i so u avanu i sa ovim premažemo unutra očišćenu ribu, stavimo unutra očišćen celi beli luk i pomorandžu u kolutima isečenu, zatim prelivam sa rakijom začinjenom sa ruzmarinom i pomorandžom.
Sad ostavimo da odmara nekoliko sati u hladnom pre pečenja. Pečemo u kesi za pečenje u zagrejanoj rerni 20 minuta. Zatim odvojenu od kosti serviramo sa prebranacem i salatom od radiča, čiji pikantni gorki ukus i ljubičasta boja se lepo harmonizuje sa bledom ribom.
- prebranac,
- variacija za salatu
- sveže voće sa sirevima i orahom /gorgonzola,camembert,brie i masdamer
beigli |
razno suvo voće |
(žerbo) gerbeaud |
Нема коментара:
Постави коментар