trebao nekoliko dana dokad sazreli na suncu krastavac |
Izvanredno u ovim tropskim vrućinama ! Već tri i porcije su prošle ovog leta , a još nam nije dosadilo. Služe se ohlađeni uz glavno jelo i imaju fenomenalni osvežavajući ukus.
Jednostavan za spremanje i već posle tri dana po ovim vrućinama se može jesti.
Kupite/uberite male i zdrave krastavce, operite ih, odsečite oba vrha, konrolišite da nisu gorki i sa strane nožem napravite četri reza . Uzmite veću potpuno čistu teglu(e) i stavite na dno dva parčeta(kriške) hleba (sa kvascom) mirodija, glavicu belog luka, zatim stavite krastavce unutra u teglu i na kraj gore mirođiju i opet hleb. Prokuvanu i ohlađenu vodu posolite i posipate skoro do vrha 2-3 prst neka ostane (zbog vrenja povećava se zapremina). Pokrijte nekim tanjirićem i ostavite na prozor. Važno je da bude lepo toplo vreme. Dobar krastavac na suncu je žutkast i ima prijatan miris. Posle oko 3 dana već možete izbaciti hleb, izvaditi i isprati krastavce, staviti ih u čistu činiju, i preliti ih proceđenim sokom iz tegle .
Čuvajte na hladnom . Ne traje dugo , rok mu je nekoliko dana, ali ne brinite nestani pre, garantovano. Služite kao salata, ili kao prilog
1,1 kg krastavac
1-2 beli luk ( 5 g)
so
veza mirodija
hleb ( 60 g)
voda
Нема коментара:
Постави коментар