8. 10. 2015.

Torta sa sitnim sirom mirođijom i belom čokoladom

Saveršena  kombinacija .









Testo:
  • 250 g  brašna
  • 60  g  šećera
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1/2 kore od limuna

Fil:
  • 600 g slatkog sitnog sira
  • 50 g maslaca
  • 1 jaje
  • Prsovat  morske  soli
  • 100 g bele čokolade
  • 2   dl   kisele pavlake ili milerama
  • 1 veza mirisne mirođije
Prespimo brašno  na radnu površinu, oblikujemo ga u obliku  kupe, u sredini napravimo  rupu i  tu stavljamo  jaje. Koru od limuna izrendamo i zajedno sa  grubo izrendanim maslacom postavljamo na strane kupe.  Sve to mesimo rukom dok ne dobijemo  fleksibilno testo. Testo je dobro ukoliko se ne lepi ni za ruku ni za radnu površinu. Kada smo sve sastojke umesili , testo  oblikujmo  u loptu zatim pokrijemo folijom i ostavimo ga u fridžider na pola sata, tako cemo lakše raditi sa testom. Kada testo izvadimo iz fridžidera, raširimo ga  i postavimo   u okruglu formu za  voćnu tortu, tako da imamo  ogradu visoku  2-3 cm.

Sitni sir pomešamo  sa kiselom pavlakom( mileramom), žumancetom    i mekanim  maslacem.
Belu čokoladu  rendamo sitno i dodajemo u sir i  takođe dodajemo   usitnjenu  mirođiju. Od belanceta i soli   pravimo čvrstu penu i oprezno je dodajemo  u sir . Pomešamo i premažemo na pripremjeno testo.
Sat vremena  pečemo  u rerni na 180 stepeni.

Mozemo  nuditi  sa prelivom  od hladne pavlake pomešane   sa usitnjenom  mirođijom.
Biće veličanstveno osveženje  ovog vrućeg  leta kao  dezert , ili  užina,  ili posle letnje  čorbe za ručak .
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp