Moj predlog za dan majki za sutra:
Brzo i jednostavno se sprema..
Ispečemo „kalup” od testa, premažemo
ga crnom čokoladom, popunimo sa kremom od banana i dekoriramo sa svežim voćem i listovima ( nana ili
melissa officinalis).
Za manje od sat vremena imamo taj
ukusni slatkiš, ako želite može biti odličan poklon za majku ...
Kremasto sa čokoladom i voćem , prava stvar !
Za testo :
- 150 g brašna
- 1 jaje
- 70 g puttera (hladan !)
- morska so
- nekoliko kapi sirćeta od jabuke
Za krem :
- 2 zrele banane
- 2 dl slatke pavlake
- 50 g crne čokolade( 82%)
Za dekoraciju:
- 1 grape fruit ( filea!)
- 12 listova od melissa officinalis
Brzo se umeša testo sa sastojcima, stavi se u okruglu formu za voćne torte , na nekoliko mesta ubodemo sa viljuškom i stavimo
da se peče u rerni zagrejenoj na 180
stepeni.
25
minuta se peče korpa od testa.
Namažemo korpu utopljenom
čokoladom i ostavimo da se ohladi.
Dok steže čokolada
miksiramo dve zrele banane i umutimo
slatku pavlaku.
Šlag oprezno mešamo sa pireom od banana, to će nam biti krem od
banana.
Tu kremu namažemo
na testo i dekoriramo sa fileom od grape fruita ili drugim voćkama, kao sveže jagode ili trešnje.
Na kraj rendamo malo čokolade na vrh i gotova je naša Torta sa banana kremom
Нема коментара:
Постави коментар