3. 5. 2014.

Torta sa banana kremom

Moj predlog za dan majki  za sutra:


Brzo  i jednostavno se sprema..

Ispečemo „kalup” od testa, premažemo ga  crnom čokoladom, popunimo sa  kremom od banana i dekoriramo sa  svežim voćem i listovima  ( nana ili  melissa officinalis).
Za manje od sat vremena imamo taj ukusni  slatkiš, ako   želite može biti  odličan poklon   za majku ...
Kremasto sa čokoladom i voćem , prava stvar !



Za testo  :

  • 150 g brašna
  •      1    jaje
  •   70 g puttera (hladan !)
  •           morska so
  • nekoliko kapi sirćeta od jabuke
Za krem :
  • 2 zrele  banane
  • 2 dl  slatke pavlake

  •  50 g crne čokolade( 82%)


Za dekoraciju:

  • 1 grape fruit ( filea!)
  • 12 listova  od melissa officinalis 





Brzo se umeša testo sa sastojcima, stavi se  u okruglu formu za voćne torte , na nekoliko mesta ubodemo sa viljuškom i stavimo da se peče  u rerni zagrejenoj na 180 stepeni. 
25 minuta  se peče  korpa od testa.
Namažemo korpu utopljenom čokoladom i ostavimo da se ohladi.
Dok steže čokolada miksiramo dve  zrele banane  i umutimo   slatku pavlaku. 
Šlag oprezno mešamo sa pireom od banana, to će nam  biti krem od banana.

Tu kremu namažemo na testo i dekoriramo sa fileom od grape fruita ili drugim voćkama,  kao sveže jagode ili trešnje.



Još možemo dodati nekoliko  svežih listova  od  melissa officinalis  ( to će dati veoma svež  ukus  i miris kao limun ).
Na kraj  rendamo malo čokolade na vrh i  gotova je naša Torta sa  banana kremom




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp