Bezbrojne varijante sladoleda možemo spremati, samo nas fantazija ograničava u raznovrsnosti
Za ovaj tip trebaće nam kalup, ili ako nemamo možemo koristiti bilo koju plastičnu času sa nekom drškom koja može da buda na primer stapić za ražnjiće.
lavanda |
Ukus može da bude kajsija sa pomorandžom, jagoda sa ružom, jagoda sa makom, malina sa lavandom, bela čokolada sa kajsijom, dinje sa sitnim sirom, limun sa bosiljkom, čokolada sa čilijem, ..... i tako u nedogled.
kajsija sa pomorandžom |
jagoda sa ružom |
recept domaceg sladoleda: Dinje sa sitnim sirom
sastojci:
- 200 g sitnog sira
- 1/2 ( kb.1 kg) dinje ( ananas)
- 2 dl jogurta
- 1-2 listića nane( mente)
- 2 kašike sirupa od nane (mente) ( ako nemamo može i bez toga)
- 1 velika kocka crne čokolade (usitnjena)
- 1 dl slatke pavlake za šlag
- 2 supene kašike opranog suvog grožđa
- 1/2 limuna
Sa kašikom izvadimo meso od dinje, mešamo sa usitnjenim listićima nane, rendanom korom limuna, sa sirupom od nane i jogurtom. Najpraktičnije je ako koristimo mikser. Na kraju dodamo i suvo grožđe, seckanu čokoladu i šlag. Dalje samo sa kašikom mešamo da ne bi lomili šlag.
Tu masu pomoću kašike stavljamo u kalupe, zatvorimo ih i stavimo ih u zamrzivač na nekoliko sati, dok ne zamrzne.
Kada je gotov, minut ga umočimo u toplu/mlaku vodu, da bi lakše izvadili sladoled.
Нема коментара:
Постави коментар