Ovo pikantno jelo, u sezoni kajsija, može da bude ručak za vikend kao i praznična trpeza.
Spema se sama oka pola sata .
Trebaće nam nekoliko tankih kotleta od teleće krmenadle, kajsije i malo začina.
Meso izpržimo na ulju (mešano sa maslacem) sa obe stane i zatim posipamo sa susamom. Izvadimo i deržimo ih tople.
Na ostatku ulju dinstamo sitni mladi luk i dodajemo sitno seckan paradajz.
U međuvremenu spemamao sos od balzamico aceta, šećera , kurkuma, soli, vode i rendane čokolade. Sos dodamo u šerpu, kratko vreme ostavimo da vri, zatim vratimo meso i dodajemo kajsije ( usitnjene u kockice) i zajedno jos 10 minuta pečemo. Iscedimo jedan limun na to.
Kod serviranja dodajemo krišku limuna i pola kajsije na tanjiru.
Po želji možete i biberiti ( sveže mlevenim biberom ).
Spema se sama oka pola sata .
Trebaće nam nekoliko tankih kotleta od teleće krmenadle, kajsije i malo začina.
Meso izpržimo na ulju (mešano sa maslacem) sa obe stane i zatim posipamo sa susamom. Izvadimo i deržimo ih tople.
Na ostatku ulju dinstamo sitni mladi luk i dodajemo sitno seckan paradajz.
U međuvremenu spemamao sos od balzamico aceta, šećera , kurkuma, soli, vode i rendane čokolade. Sos dodamo u šerpu, kratko vreme ostavimo da vri, zatim vratimo meso i dodajemo kajsije ( usitnjene u kockice) i zajedno jos 10 minuta pečemo. Iscedimo jedan limun na to.
Kod serviranja dodajemo krišku limuna i pola kajsije na tanjiru.
Po želji možete i biberiti ( sveže mlevenim biberom ).
- 800 g teleće krmenadle
- 1 veza mladog luka
- 250 g kajsija
- 20 g butera
- 1 kafena kašika smeđeg šećera
- 1 supena kašika susama
- 1 kockica čokolade
- 1 kafena kašika kurkuma
- 1 paradajz
- 2 supene kašike balsamico aceto
- 1 isceđen limun
- 1 limun ( na kriške )
- 1 supena kašika maslinovog ulja
- so
- sveže mleveni biber
Prijatno !
Pridružite se stranici Ruzmarin&ljubicica i na facebooku, a ako želite informisati o novim postovima prijavite se za mail listu!
Нема коментара:
Постави коментар