1. 6. 2013.

Pastrimka u kesi na prolećni način ( za VIVA MAGAZIN)

Pastrimka u kesi na prolećni način


 Preporuka je bar jedanput nedeljno  konzumirati  ribu.






Riba je veoma zdrava hrana, lagano se vari, optimalni izvor belančevina.
Riba je bogata sa fosforom, koji stimuliše mozag, i vitaminama A , D,  B1 i B2.
Jedući  ribu  imamo šansu  da bolje  čuvamo srce,  smanjimo šansu za oboljevanje od srčanih bolesti, pojačamo imunitete i zaštitimo se od kanceriona.
Korisno je  znati da je priprema vrlo važna i zdravije je  ako se riba  ne peče u puno ulja.

Pastrimka je vrlo ukusna riba,  i može se spemiti  za 15-20 minuta .
Očišćenu  ribu solimo unutra i stavimo  u ribu buket listića peršuna, prelivamo je sveže ceđenim  sokom od pomorandže i umotamo ih  u paprir za pečenje.Tako ih  stavimo u zagrejenu rernu na 180 stepeni, ne treba stavljati ni ulja ni putera.

Usput operemo vezicu mladog belog luka i peršuna , u blenderu iseckamo na grubo, umešamo sa maslinovim uljem i  ceđenim limunom  i to će nam  biti umak.

Mlade listove blitve očistimo  i zajedno sa drškama  na puteru obarimo  3 minuta, ostavimo  pod poklopcom  do serviranja.
Blitva je takođe  zdravo povrće,  bogata je  vitaminama A ( ima upola manje od šargarepe) i   C ( ima otprilike kao paradajz).

 Očišćen krompir kuvamo u slanoj vodi dok ne bude mekan . Procedimo i pomešamo ga sa blitvom.





 Jelo serviramo  sa puno mlade  zelene salate, koja takođe ima visoki sadržaj   vitamina kao   C,B,.. karotina i minerala kao što su  kalium i kalcijuma, takođe i jabučne, bršljenove, oksa i limunske kiseline.




  • 1 srednja riba po osobi
  • 4 veze blitve  ( 600 g )
  • 400 g krompira
  • 1 veza mladog belog luka
  • 3 veze peršuna
  • 1 pomorandža
  • 2 limuna
  • so
  • 2 cl maslinovog ulja

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp