Pastrimka u kesi na prolećni način
Preporuka je bar jedanput nedeljno konzumirati ribu.
Riba je veoma zdrava hrana, lagano se vari, optimalni izvor belančevina.
Riba je bogata sa fosforom, koji stimuliše mozag, i vitaminama A , D, B1 i B2.
Jedući ribu imamo šansu da bolje čuvamo srce, smanjimo šansu za oboljevanje od srčanih bolesti, pojačamo imunitete i zaštitimo se od kanceriona.
Korisno je znati da je priprema vrlo važna i zdravije je ako se riba ne peče u puno ulja.
Pastrimka je vrlo ukusna riba, i može se spemiti za 15-20 minuta .
Očišćenu ribu solimo unutra i stavimo u ribu buket listića peršuna, prelivamo je sveže ceđenim sokom od pomorandže i umotamo ih u paprir za pečenje.Tako ih stavimo u zagrejenu rernu na 180 stepeni, ne treba stavljati ni ulja ni putera.
Usput operemo vezicu mladog belog luka i peršuna , u blenderu iseckamo na grubo, umešamo sa maslinovim uljem i ceđenim limunom i to će nam biti umak.
Mlade listove blitve očistimo i zajedno sa drškama na puteru obarimo 3 minuta, ostavimo pod poklopcom do serviranja.
Blitva je takođe zdravo povrće, bogata je vitaminama A ( ima upola manje od šargarepe) i C ( ima otprilike kao paradajz).
Očišćen krompir kuvamo u slanoj vodi dok ne bude mekan . Procedimo i pomešamo ga sa blitvom.
Jelo serviramo sa puno mlade zelene salate, koja takođe ima visoki sadržaj vitamina kao C,B,.. karotina i minerala kao što su kalium i kalcijuma, takođe i jabučne, bršljenove, oksa i limunske kiseline.
- 1 srednja riba po osobi
- 4 veze blitve ( 600 g )
- 400 g krompira
- 1 veza mladog belog luka
- 3 veze peršuna
- 1 pomorandža
- 2 limuna
- so
- 2 cl maslinovog ulja
Нема коментара:
Постави коментар