Jos nekoliko dana i stize dan ljubavi ........
.....kako se pripremate? Hoćete li neki sitni poklon, ili neki program, doživljaj, hocete li u prijatnom ambijentu vrlo elegantnu i brzu večeru sa svojim partnerom...., može ukusno i lagano, možda riba ;? ..????
Odlično slaže se i dobro ohlađen brut šampanjac, to je veoma elegantno za praznik, ali prolazi i suvo vino !
Obavezno i sto da bude prazničan, dekoracija da bude u kombinaciji crveno i rubin, cveće, sveće, čaše da sijaju kao vaše oči ....... da li treba jos nešto ??
....a aperitiv može da bude prosto martini
Za glavno jelo _ orada sa cvekla pireom , ili orada i morac sa cveklom
Seckamo morac, luk (ljubičast) i cveklu, zagrejemo maslinovo ulja i u njemu popržimo povrće, dodamo malo oraha, kašiku šećera, ostavimo da karamelizira, prelivamo sa čašicom tokajskog vina, sačekamo dok provri, i serviramo .
U toku serviranja dodamo malo šumskog meda i nekoliko kapi malinskog sirćeta.
U toku serviranja dodamo malo šumskog meda i nekoliko kapi malinskog sirćeta.
Za dve osobe :
- 2 manje cvekla,
- jedan mali luk (ljubičast),
- jedan morac,
- 50 g oraha,
- 20 g šumskog meda,
- 20 gr šećera,
- nekoliko kapi malinskog sirćeta ,
- malo vina.
Нема коментара:
Постави коментар