Jjiaozi je jelo u Kini koje se obavezno sprema za doček nove godine.
-----Forma je liči na polumesac .....
Znači zakasnila sam malo, ali nema problema novogadišnji praznik traje ukupno 15 dana i još nije završen.
Za testo je potrebno 100-150 gr brašna ( naibolje mešati belo brašno i brašno od celog zrnca ) pomešati sa vodom koliko testo želi i sa malo sirćeta sa estraganom i napraviti fleksibilno testo . Tanko raširiti i seći krugove!
Popunimo ih sa fileom kao kod mene, ali moglo bi i sa ribom ili rakovima kao i sa povrćem.
Mleveno meso......., ovog puta sam ja imala od kuvane pa pečene kolenice koje sam samlela sa pečenim krompirom iz rerne i lukom ( ljubičast) i oblažim sa mileramom, mešam i punim testo preklopim a krajeve oprezno i dobro stisnem. U međuvremenu i voda provri kuvamo punjena testa i nudimo sa sosom od soje.
Za sos: soja sos i ulje od susama mešamo sa iseckanim belim lukom, chili paprikom i đumbirom.
-----Forma je liči na polumesac .....
Znači zakasnila sam malo, ali nema problema novogadišnji praznik traje ukupno 15 dana i još nije završen.
Za testo je potrebno 100-150 gr brašna ( naibolje mešati belo brašno i brašno od celog zrnca ) pomešati sa vodom koliko testo želi i sa malo sirćeta sa estraganom i napraviti fleksibilno testo . Tanko raširiti i seći krugove!
Popunimo ih sa fileom kao kod mene, ali moglo bi i sa ribom ili rakovima kao i sa povrćem.
Mleveno meso......., ovog puta sam ja imala od kuvane pa pečene kolenice koje sam samlela sa pečenim krompirom iz rerne i lukom ( ljubičast) i oblažim sa mileramom, mešam i punim testo preklopim a krajeve oprezno i dobro stisnem. U međuvremenu i voda provri kuvamo punjena testa i nudimo sa sosom od soje.
Za sos: soja sos i ulje od susama mešamo sa iseckanim belim lukom, chili paprikom i đumbirom.
Нема коментара:
Постави коментар