koristimo:
500 gr brašna
100 gr skroba
1 prašak za pecivo
soli među dva prsta
100gr šećera
vanilin šećer
3 jaja1 prašak za pecivo
soli među dva prsta
100gr šećera
vanilin šećer
200 gr suvog grožđa
300 gr sitnog sira
50 gr kandirane kore od limuna, iseckane na kocke
250 gr hladnog putera
1 kora od limuna (rendana)
rum ---- koliko primi šećer (1-2 cl )
125 gr šećera u prahu
Brašno, skrob, prašak za pecivo, vanilin šecer i so umešamo, dodamo kandiranu koru od limuna, jaja, suvo grožđe, rendanu koru od limuna, puter i sitni sir. Mesimo testo, napravimo krug, podelimo na dva dela, jedan veći i jedan manji u pravougonoj formi.Veći pravougaonik stavimo dole na njega manji i sa papirom za pečenje pripremljenu tepsiju, stavimo u vruću ( 200 stepeni) rernu sat vremena.
Kad se ohladi premažemo sa rumom umešanim šećerom u prahu.
Odličan je,radila sam ga prošle godine.Ove ću panetone!
ОдговориИзбриши