20. 6. 2018.

Clafoutis


Klasičan  francuski recept  ( iz kraja Limusina), najbolji je  sa  crnim trešnjama, ali možete probati  i  drugi sorta   trešnje, koje  vi volite, jer postoje mnogobrojne varijanta clafoutisa.
Brzo i lagano se sprema i   meni  se jako sviđa, zato što ne moramo odvajati košcice,to uveliko ubrzava spremanje ovog kolača.
Nije dobar izraz „ne moramo” već treba   ne smemo izvaditi koštice, jer  tako je bolji i  lepši ukus ovog kolača.

clafoutis








Sastojci:
  • 700 g trešanja
  • 3  jaja
  • 100 g  brašna
  • 50 g kokosa( nije  obavezno)
  • 3 dl mleka
  • 2 cl maraschino likera
  • Prsovat   morske soli
  • 1 cl  ulja 

Jaja penasto zamutimo pa lako dodajemo preko sita   brašno, i dok neprekidno mesamo dodajemo  još  mleko  i so a na kraju Maraschino liker. Dobijamo   gusto testo , kao kad bi  spremali  palačinke,  ako želite sada možete dodati  kokos ali to nije obavezno.



clafoutis

Testo sipamo u vatrostalnu činiju, namestimo tresnje u testo i 30 minuta pečemo u rerni  koju smo zagrejali  na 160 stepeni. Pečemo tako što činiju stavimo u tepsiju gde smo  sipali  2-3 prsat vode.
Pazite kad vadite,  da vam se ne prospe vruća voda.




clafoutis


Bon appetit!
Prijatno !




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp