Klasičan francuski
recept ( iz kraja Limusina), najbolji je
sa crnim trešnjama, ali možete probati i drugi sorta trešnje, koje vi volite, jer postoje mnogobrojne
varijanta clafoutisa.
Brzo i lagano se sprema i meni se
jako sviđa, zato što ne moramo odvajati košcice,to uveliko ubrzava spremanje ovog
kolača.
Nije dobar izraz „ne moramo” već treba ne smemo izvaditi koštice, jer tako je bolji i lepši ukus ovog kolača.
Sastojci:
- 700 g trešanja
- 3 jaja
- 100 g brašna
- 50 g kokosa( nije obavezno)
- 3 dl mleka
- 2 cl maraschino likera
- Prsovat morske soli
- 1 cl ulja
Jaja penasto zamutimo pa lako dodajemo preko sita brašno, i dok neprekidno mesamo dodajemo još
mleko i so a na kraju Maraschino
liker. Dobijamo gusto testo , kao kad
bi spremali palačinke, ako želite sada možete dodati kokos ali to nije obavezno.
Testo sipamo u vatrostalnu činiju, namestimo tresnje u testo
i 30 minuta pečemo u rerni koju smo zagrejali na 160 stepeni. Pečemo tako što činiju
stavimo u tepsiju gde smo sipali 2-3 prsat vode.
Нема коментара:
Постави коментар