Lagano testo sa sitnim sirom, napunjeon sa kajsijom je pravi delikates.
Vreme spremanje oko 1
sat.
Sastojci :
- 15-20 kajsija
- 15-20 kocki šećera
cimet
- 200 g brašna
- 1 jaje
- 450 g sitnog sira
- Morska so
- Rendana kora od limuna
- 250 g prezli
- 150 g maslaca
Brašno sipamo na radnu površinu u sredinu pravimo malo rupu i tu
stavimo jaje, so, rendanu koru od limuna, sitni sir i maslac. Sa rukom mesimo dok ne dobijemo glatko testo. Napravimo loptu od testa i pokrijemo ( može i u foliju) stavimo da odmara
na hladnom mesto.
Posle raširimo na 1 cm debljine, sečemo na kvadrate 7x7 cm.
Odvajemo od kostice kajsije i u svaku stavimo po jednu kocku šećera i kafenog kasilke sećera ( mokka). Na svaki kvadrat
stavimo po jednu tako punjenu kajsiju. Sada uzmemo 4 ćoška kvadratnog testa a pokrijemo kajsiju sa testom, stavimo u šaku
i sa rukama u krug napravimo
loptice ( okrugle knedle).
Kad su sve svi napravlstavimo
vodu sa malo soli u dubokoj
šerpi da provri, kad provri prokuvamo
knedle. Kad se popnu do vrha vode
već su kuvane.
Usput, u širokoj šerpi ili tiganju, popržimo na maslacu prezle dok ne porumene .
Knedle iscedimo i odmah
stavljamo u poprženu prezlu, malo ih povrtimo sa svih strana dok ne budu potpuno pokrivene sa
prezlom .
Uz serviranje nudimo i
šećer u prahu pomešan sa cimetom .
Ako želite isprobati nešto novo zamenite
prezle sa kokosom,bademom, bice pravo
iznadenje ta kombinacije ukusa.
Prijatno !
Pridružite se stranici Ruzmarin&ljubicica i na facebooku, a ako želite informisati o novim postovima prijavite se za mail listu!
Нема коментара:
Постави коментар