9. 5. 2013.

Suffle od špargli



Špargla, sada joj je sezona... sada je i   spemamo !

Lagano i ukusno, možemo nuditi kao predjelo  ili kao prilog takođe, preporuka je  lagano  belo vino  uz ovo jelo.
Možemo spremati suffle, slanu tortu, krem supu, sendviče sa šparglom  ili samo prosto sa puterom...
elegantno i vrlo ukusno prolećno  povrće.




Suffle od špargli

Tanko očistimo, i u slano-slatku vodu  prokuvamo šparglu. Obicno  je preparuka, vezu tako staviti u   vodu da glave špargli ne dodiruju vodu, već se samo u pari  kuvaju, tako neće previše omekšati, jer donji deo je  ipak čvrstiji i   treba da  se duže kuva od cveta.
Dovoljno  je 5-6- minuta kuvati.
Šunku režemo na tanke pruge, u izabranoj činiji  slazemo šparglu, a  izmedu dva sloja  stavljamo šunku .
Usput spremamo  besamel sos, koji kad  se malo ohladi obogatimo  žumanccetom. Sa ovim sosom  pokrijemo šparglu i presipamo sa  rendanim  sirom. U vruće zagrejanoj rerni  pečemo oko 20 minuta.

Prijatno!



sastojci :

vrećica zelene špargle
200 g  praške šunke
100 g rendanog sira( ementali)
40 g putera
20 g brašna
1,2 dl mleka
morska so
2 žumanca 



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails

Stamp