Lagano testo
sa sitnim sirom, napunjeno sa kajsijom je pravi delikates.
Vreme spremanje oko 1 sat.
Sastojci :
- 15-20 kajsija
- 15-20 kocki šećera
cimet
- 200
g brašna
- 1 jaje
- 450
g sitnog sira
- Morska so
- Rendana
kora od limuna
- 250 g prezli
- 150
g maslaca
Brašno sipamo na radnu površinu u sredinu pravimo malo rupu i tu stavimo jaje, so, rendanu kore od limuna, sitni sir i maslac. Sa rukom mesimo dok ne dobijemo glatko testo. Napravimo loptu od testa i pokrijemo ( može i u foliju) stavimo da odmara na hladnom mesto.
Posle raširimo na 1 cm debljine, sečemo na kvadrate 7x7 cm.
Odvajemo od kostice kajsije i u svaku stavimo po jednu kocku šećera i kafenog kasilke cimeta ( mokka). Na svaki kvadrat
stavimo po jednu tako punjenu kajsiju. Sada uzmemo 4 ćoška kvadratnog testa a pokrijemo kajsiju sa testom , stavimo u šaku
i sa rukama u krug napravimo
loptice ( okrugle knedle).
Kad su sve napravili
stavimo vodu sa malo soli u dubokoj
šerpi da provri, kad provri prokuvamo
knedle. Kad se popnu do vrha vode
već su kuvane .
Usput u širokoj šerpi ili tiganju, popržimo na maslacu
prezle dok ne porumene .
Knedle iscedimo i odmah stavimo u poprženu prezlu, malo ih povrtimo sa svih strana dok ne budu potpuno pokrivene sa
prezlom .
Ako želite isprobati nešto novo zamenite
prezle sa kokosom, bademom, bice pravo
iznadenje ta kombinacije ukusa.
Prijatno!
Pridružite se stranici Ruzmarin&ljubicica i na facebooku, a ako želite informisati o novim postovima prijavite se za mail listu!
Нема коментара:
Постави коментар