Fenomenalno lagan, desert.
Originalni specialitet iz Italije, što se lako može zaključiti i po imenu.
Originalni specialitet iz Italije, što se lako može zaključiti i po imenu.
Panna Cotta
Pravi se brzo, samo treba da sačekamo dok se želatin stegne.
Obicno se jede sa šumskim voćem, ali postoje još mnogobrojne varijante.
Ja lično volim i začiniti sa vaniliom, sa lavandom,....... samo fantazija je granica čime bi mogli obogatiti ukus.
Potrebno je :
- 4 dl slatke pavlake
- 4 lista želatina
- 1 štapić vanile
- 1 kašika kandirane kore od pomorandže
- i sveže pomorandže za dekoraciju.
Slatku povlaku zagrejemo, ali ne dopuštamo da provri. Dovoljno je ako je toliko topla da možete izdžati ako sipate kap na ruku.
U međuvremenu stavite želatin u hladnu vodu i kad omekša iscedite.
Taj želatin pomešamo sa toplom pavlakom , iz vanile izvadimo unutrasnji deo i takođe umešamo u pavlaku i na krajudodamo kandirane kore od pomoranže.
Sipamo u kalup, stavimo do stegne (otvrdne) i ohladimo .
Kod serviranja dekoriramo sa svežim pomorandžama.
Kod serviranja dekoriramo sa svežim pomorandžama.
Нема коментара:
Постави коментар