Za prazničnu
tepezu.
Voće i meso, može da ispadne dobra kombinacija,
dobićete vrlo pikantno, sočno i
ukusno pečenje.
Prva etapa
Pečemo meso u kesi za pečenje.
Pripremimo
kesu : koluti od crnog luka ,
sareni biber ( celi!) i jedan na kockice
sečen celer stavimo na dno ,na to namestimo meso, dodajemo listove
lovora, solimo i zatvorimo kesu.
Pecemo na 180 stepeni oko
sat vremena (u zavisnosti od veličine mesa)
Čim se ispeklo vadimo meso iz kese premažemo ga sa senfom (bolje je ako je senf sa semenom ) .
Pomorandže
detaljno operemo i tanko sečemo
na kolutove, na nekoliko mesta kolutove ubodemo
sa karanfilčićima. Sa kolutima pomorandže prekrijemo meso,
prelijemo sa medom i dodamo belo
vino.
Seckanu jabuku
i đumbir stavimo pored i vratimo u rernu još na
pola sata. Zatim opet
premažemo sa medom i ostavimo u toploj isključenoj rerni još 5
minuta .
Sečemo i služimo
sa
pečenim jabukama zajedno .
Sastojci :
- 1-1,5 kg svinjskog
buta u komadu
- 2 mala celera
- Šareni biber u zrnu
- 2 mala crna luka( ljubičast)
- 2-3 supene kašike senfa
sa zrncima
- 3-4 lovorova lista
- 8 malih
jabuka
- Sveži đumbir
- 2-3 pomorandže
- 2 dl suvog belog vina( moze i
stono !)
- 2-3 kašike meda
- 4-5 dkg karanfiličića za bodenje pomorandže
- 2-3 kašike meda
Нема коментара:
Постави коментар